Wat eten we de komende week? We gaan een beetje op de calorieën letten, want wie wil er niet stralend blijven uitzien in zonnige zomerkleding? Ik wel, zei de gek. Dus deze week draait alles om slanke zomergerechten die ook nog eens superlekker zijn. Ik zet 15 lichtverteerbare calorie-arme gerechten voor je klaar. Maak je keus. En voordat je het weet staat het op tafel.
Welke wijn bij slanke zomergerechten?
En…, bij al deze slanke zomergerechten heb ik ook de juiste wijn gekozen. Mijn bijpassend wijnadvies vind je bij het recept zelf. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
Aziatische broccolirijst met ei
We starten de week goed met dit calorie-arme gerecht gemaakt van broccolirijst. Een recept uit de koolhydraatarme bijbel van Janneke Vreugdenhil. Lijkt op nasi goreng met een knapperige topping van gember en knoflook. Staat in 25 minuten op tafel en is meer dan verrukkelijk.
![I Love Food & Wine Broccolirijst met ei uit het kookboek Koolhydraatarme Bijbel van Janneke Vreugdenhil](https://ilovefoodwine.nl/content/uploads/2022/01/Broccolirijst-met-ei-liggend-LR-1-van-1-1-549x421.jpg)
Simpele garnalencurry
Heb je weinig tijd, maak dan eens deze snelle garnalencurry. De kruidenpasta maak je zelf en toch ben je in 30 minuten klaar. Levert per persoon 208 calorieën! Wil je er ook een portie gekookte (zilvervlies) rijst (100 gram) bij, dan wordt het iets meer. Dat betekent ca. 170 calorieën extra.
![I Love Food & Wine Garnalencurry](https://ilovefoodwine.nl/content/uploads/2017/04/Bewerkt-in-Lightroom-1-van-1-549x421.jpg)
Tandoori bloemkool met linzenrijst
Zin in vegetarisch? Dit is een van mijn zomerse favorieten: tandoori bloemkool met linzenrijst. Een toprecept uit het kookboek ‘Veggie in 30 minuten’. Absolute aanrader!
![I Love Food & Wine Tandoori bloemkool met linzenrijst](https://ilovefoodwine.nl/content/uploads/2020/05/Tandoori-bloemkool-met-linzenrijst-LR-1-549x421.jpg)
Linguine met kalkoen en tomaat
Pasta vindt iedereen lekker, toch. Deze zomerse versie is lekker licht en zit boordevol groenten. Met knapperige haricots verts en frisse tomaatblokjes. In 30 minuten op tafel.
![I Love Food & Wine Linguine met boontjes, tomaat en kalkoen_1](https://ilovefoodwine.nl/content/uploads/2016/02/Linguine-met-boontjes-tomaat-en-kalkoen_1-549x368.jpg)
Roerbakkip met sperziebonen
Snelklaar-recept uit het kookboek Bill’s Asian Basics van mijn favoriete kok Bill Granger: roerbakkip met sperziebonen en basilicum. Staat in 35 minuten op tafel. Een aanrader.
![I Love Food & Wine Roerbak-kip met basilicum](https://ilovefoodwine.nl/content/uploads/2016/09/Kip-met-basilicum-549x421.png)
Italiaanse visschotel met tomaat
Op vrijdag eten we meestal een heerlijk visje; deze Italiaanse ovenschotel met tongschar staat in een mum van tijd op tafel.
![I Love Food & Wine Tongschar met tomaten](https://ilovefoodwine.nl/content/uploads/2016/03/Italiaanse-ovenschotel-met-tongscharfilet-549x421.jpg)
Thaise biefstuksalade met kerstomaatjes
Bij warm weer eet ik graag een maaltijdsalade. Deze Thaise biefstuksalade is een van mijn absolute favorieten. Het is een variant op het originele recept, maar dan met lekker veel kerstomaatjes. Een snel recept van Sabrina Gayhour. Je eet je vingers erbij op!
![I Love Food & Wine Thaise biefstuk salade met kerstomaat uit het kookboek Persiana, elke dag van Sabrina Ghayour](https://ilovefoodwine.nl/content/uploads/2022/11/Biefstuk-salade-LR-liggend-1-1-van-1-549x421.jpg)
Koreaanse rijstbowl met zeebaars
Deze Koreaanse rijstbowl met gemarineerde rode kool lijkt misschien ingewikkeld, maar is dat zeker niet. Hij smaakt lichtverteerbaar, crunchy en gemiddeld pittig. Binnen 30 minuten op tafel en calorie-arm.
![I Love Food & Wine Koreaanse rijstbowl met rodekool en zeebaars uit het kookboek Proef Korea van Ae Jin Huys](https://ilovefoodwine.nl/content/uploads/2023/06/Rijstbowl-Korea-met-vis-LR-liggend-1-van-1-549x421.jpg)
Kabeljauwhaas met bloemkool en doperwten
Uit de koker van Rukmini Iyer komt dit bakplaatgerecht van kabeljauw met lekker veel groenten. Super easy om te maken want alles gaat in de oven. In 25 minuten klaar met een minimum aan calorieën. Levert ca. 230 calorieën. Wil je er ook een portie gekookte (zilvervlies) rijst (100 gram) bij, dan wordt het iets meer. Dat betekent ca. 170 calorieën extra.
![I Love Food & Wine Kabeljauwhaas met bloemkool uit de oven uit het kookboek De Wereldse Bakplaat van Rukmini Iyer](https://ilovefoodwine.nl/content/uploads/2022/03/Kabeljauw-met-bloemkool-uit-de-oven-liggend-LR-1-van-1-549x421.jpg)
Spaghetti met venkel en citroen
Pasta heeft misschien het imago van een dikmaker te zijn, maar dat hangt helemaal af van hoe het klaar maakt. Dit spaghetti-gerecht blijft lekker slank, want je combineert met verse venkel, citroen en munt. Heel verrassend: alle ingrediënten gaan, met de spaghetti, in één pan. In 35 minuten op tafel.
![I Love Food & Wine Spaghetti met venkel en munt](https://ilovefoodwine.nl/content/uploads/2021/10/Spaghetti-met-venkel-en-munt-liggend-LR-2-1-van-1-549x421.jpg)
Kip köfte met couscous
Uit het kookboek ‘nooit meer diëten’ komt dit verrukkelijke gerecht van kip-gehakt met een couscous salade met veel geroosterde groenten en kruiden. Granaatappelpitjes zorgen voor een fris accent.
![I Love Food & Wine Kip gehakt Köfte met couscous uit het kookboek Framily food van Sandra Bekkari](https://ilovefoodwine.nl/content/uploads/2023/02/Kip-Kofte-liggend-LR-1-van-1-549x421.jpg)
Pasta met doperwten en groene asperges
Waanzinnig lekker pastarecept boordevol zomergroenten. Recept afkomstig uit het kookboek Insane. Staat in 35 minuten op tafel.
![I Love Food & Wine Pasta primavera uit het kookboek Insane van Vanja van der Leeden en Remko Kraaijeveld](https://ilovefoodwine.nl/content/uploads/2022/08/Pasta-prima-vera-klein-549x421.jpg)
Indonesische omelet
Tahoe telor is een snel recept (25 minuten) uit het prachtige kookboek Boekoe Kita. Het is een dikke omelet (eenvoudig om te maken) met knapperige komkommer en taugé, gedomineerd door een zoet-kruidige ketjapsaus.
![I Love Food & Wine Tahoe telor (indische omelet met tahoe en ketjapsaus) uit het kookboek Boekoe kita van Mirjam van der Rijst](https://ilovefoodwine.nl/content/uploads/2021/04/Tahoe-telor-liggend-LR-549x421.jpg)
Risotto van bloemkoolrijst met garnalen
‘The best of both worlds’; zo omschrijf ik dit recept van risotto van bloemkoolrijst met garnalen. Hier wordt de Italiaanse keuken (risotto) omarmd door de Aziatische (kokosmelk en limoenblaadjes). Maar nog belangrijker, het is snel (15 minuten!)|, makkelijk en erg lekker. Bovendien koolhydraatarm. Let op recept voor 2 personen!
![I Love Food & Wine Bloemkoolrijst risotto met garnalen uit Echt Eten van Pascale Naessens](https://ilovefoodwine.nl/content/uploads/2022/01/Bloemkoolrijst-risotto-met-garnalen-LR-liggend-1-van-1-549x421.jpg)
Griekse salade met kip
Griekse salade met komkommer, kerstomaat, feta en kip altijd goed. Het brengt de zon op tafel. Hoort thuis in de categorie ‘snel afvallen zonder honger’: dat klinkt aanlokkelijk . En zo smaakt het ook!
![I Love Food & Wine Griekse kip salade met feta (koolhydraatarm)](https://ilovefoodwine.nl/content/uploads/2018/07/shutterstock_246504757-e1532451852416-549x421.jpg)
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Hier kun je hem downloaden.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.