Voor het weekend

Kip gehakt (köfte) met tabouleh van couscous

Heel makkelijk om te maken en lekker gezond is dit verrukkelijke kip gerecht met een Marokkaanse twist. Heerlijke couscous met lekker veel geroosterde groenten en verse kruiden. Je gebruikt kip gehakt en dat houdt het geheel lekker licht.

Het recept is afkomstig uit het kookboek Framily Food van de Vlaamse Sandra Bekkari. Zij heeft een eigen kookprogramma en vooral ‘gezond’ eten heeft haar aandacht. Zij schreef eerder het succesvolle boek ‘Nooit Meer Diëten’ en nam heel veel mensen mee in haar gezonde levenstijl via haar online coachingstraject ‘Change for Good’.

Wat is köfte?

Sandra noemt dit gerecht kipköfte in haar boek. En dat is oorspronkelijk een Turkse benaming voor gekruide rolletjes gehakt. Een gerecht dat al sinds 1500 is ontstaan in het Ottomaanse Rijk. Later zijn er varianten bedacht in vele andere mediterrane landen zoals Griekenland, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Welke wijn bij kip gehakt met couscous?

Je proeft de geroosterde groenten en de verse kruiden. Op de achtergrond de ras el hanout. Granaatappelpitjes zorgen voor een fris accent. Kies voor een sappige rosé, zoals de MIP rosé uit de Provence of een soepele Pinot Noir. Hiermee sluit aan op het totale gerecht, de frisheid van de granaatappel en de kruidigheid van het gerecht. Een match made in heaven.

Kip gehakt (Köfte) met couscous en geroosterde groenten uit het kookboek Gezond recept uit kookboek Framily food van Sandra Bekkari. #lichtverteerbaar #slank

Kip köfte met tabouleh van couscous

Bereiding: 40 minuten
Totaal: 40 minuten
Licht verteerbaar en kleurrijk is dit gerecht van tabouleh met veel geroosterde groenten en verse kruiden. Bovendien lekker gezond.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 400 gram kippengehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 30 gram peterselie gehakt
  • 2 courgettes in stukken
  • 2 zoete puntpaprika’s in stukken
  • 2 rode uien in stukken
  • olijfolie
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 250 gram volkoren couscous
  • 6 eetlepels granaatappelpitjes

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op 200℃. Meng het kip gehakt met de komijn en de helft van de peterselie en kruid met peper en zout. Rol 8 ballen van het gehakt (bevochtig eventueel je handen om het rollen te vergemakkelijken) en rol ze tot köfte.
  • Leg de stukken courgette, paprika en rode ui op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper, zout en ras el hanout. Schep om en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de köfte in 20 minuten rondom bruin en gaar. Bereid de couscous volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Meng de couscous met de geroosterde groenten, de rest van de peterselie, de granaatappelpitjes en een scheutje olijfolie en serveer met de köfte.
  • Lekker met tzatziki.

 

Het kookboek Framily Food

Framily is een samenvoeging van Friends + Family. Het is een kookboek met eenvoudige gezonde gerechten, geschreven door de Vlaamse Sandra Bekkari. Ze kiest in haar gerechten voor een lichte, groenterijke keuken met veel mediterrane invloeden. Dit recept komt uit het hoofdstuk Fast & Easy.

Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hieronder:

Cover Framily FoodTitel : Framily food
Auteur : Sandra Bekkari
Uitgever : Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts
ISBN : 978 94 639 3803 7
Prijs : € 27,50

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

 

Pin deze kip köfte met couscous
Wil je dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je iedereen inspireren, maar ook je recept makkelijk terugvinden.

Kip gehakt (Köfte) met couscous en geroosterde groenten uit het kookboek Gezond recept uit kookboek Framily food van Sandra Bekkari. #lichtverteerbaar #slank

 

Over Jolande Vos

Eigenaar en auteur ilovefoodwine.nl

Jolande is een echte foodie, en iemand die alles weet over Wijn & Spijs. Of anders gezegd: ‘Welke wijn past bij welk gerecht’? Zij is in feite de sommelier voor thuis. Sinds jaar en dag is zij bezig met de lekkerste recepten, kookboeken, wijnen en de beste restaurants te selecteren. Deze gastronomische info deelt ze hier. Haar website is uitgegroeid van een receptenblog naar een culinair platform. En via de receptenfilter kom je vast iets tegen dat past bij jouw smaak. Heb je vragen? Mail me!

Interesse gewekt?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen. Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.