Easy Tuesday

Kabeljauwhaas met bloemkool uit de oven

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Wil je snel klaar zijn vandaag? Maak dan dit super easy visgerecht van Rukmini Iyer. Heel goed voorbeeld van haar concept ‘bakplaat’-gerechten. Inmiddels zijn er al zes kookboeken verschenen met snelle, makkelijke recepten waarbij alle ingrediënten tegelijkertijd op de bakplaat of in een braadslede de oven in gaan. Even mixen en de oven doet het werk. Deze kabeljauwhaas uit de oven met bloemkool en mosterd staat in 35 minuten op tafel. Verrassend lekker eenpansgerecht!

Welke wijn bij kabeljauwhaas uit de oven met bloemkool en mosterd?

Knapperige bloemkool met friszoete kerstomaatjes en dikke stukken kabeljauwhaas. Mosterd is hier een belangrijke smaakmaker. Dat vraagt om een witte wijn met mooie aangename frisse zuren. Denk aan een Italiaanse Gavi of een Vermentino.

Kabeljauwhaas met bloemkool uit de oven uit het kookboek Wereldse bakplaat van Rukmini Iyer
Kabeljauw met bloemkool uit de oven
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 25 min
Totaal: 35 min
Easy ovengerecht waarbij alle ingrediënten in één keer de oven ingaan. Na 25 minuten kun je al aan tafel. Gebruik kabeljauwhaas, want dat zijn lekker dikke stukken vis.
Aantal 4 personen

Ingredienten
  

  • 1 bloemkool in roosjes
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • 200 gram doperwten diepvries
  • ½ theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel zeezoutvlokken
  • 2 eetlepels olie
  • 4 dikke kabeljauwhaas filets à 150 gram
  • 4 theelepels Bengaals of grove mosterd

Erbij

  • Volle yoghurt en basmatirijst

Bereiding
 

  • Verwarm de oven op 200 °C.
  • Haal de slechte bladeren van de bloemkool. Mooie bloemkoolbladeren kun je wel gebruiken. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
  • Leg op de bakplaat: bloemkool, bloemkoolbladeren, kerstomaatjes, ui en doperwten. Schep om met de specerijen, zeezoutvlokken en olie. Spreid alles uit, zodat je maar één enkele laag op de bakplaat ligt.
  • Smeer elke visfilet in met 1 theelepel mosterd. Leg de kabeljauw op de groenten. Zet de bakplaat in de oven en bak in ca. 25 minuten totdat de kabeljauw net gaar is.
  • Dien op met yoghurt en rijst.

Het kookboek: De Wereldse Bakplaat

De Britse Rukmini Iyer (foodsylist en receptontwikkelaar) heeft al vele kookboeken op haar naam staan. Vooral het koken in de oven met een bakblik/braadslede is haar specialiteit. Zowel De groene bakplaat als De snelle bakplaat zijn enorme successen. Dit kookboek heet De Wereldse Bakplaat. Ze gaat met je op reis en wil het gevoel oproepen dat zij had toen ze de gerechten voor het eerst at op vakantie. Denk aan donuts uit India, krabtaartjes uit North Carolina of gehaktballetjes ui Sint-Petersburg.

Lamsgehaktballetjes uit de oven met feta en bulgur uit Wereldse bakplaat van Rukmini Iyer
Lamsgehaktballetjes uit de oven met feta en bulgur

We publiceerden al eerder twee recepten uit dit boek:

Bestellen kun je hier:

Cover Wereldse BakplaatTitel : De Wereldse Bakplaat
Auteur : Iyer
Uitgever : Uitgeverij Becht
ISBN : 978 90 230 1655 7
Prijs : € 19,99

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer

Geef je waardering
recipe image
Naam recept
Kabeljauw met bloemkool uit de oven
Auteur
Geplaatst op
Bereidingstijd
Kooktijd
Waardering
21star1stargraygraygray Based on 5 Review(s)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept