Proefpanel

Graag stel ik aan jullie voor: hét proefpanel van I Love Food & Wine. Tien vakvrouwen met een opleiding in wijn. Want vrouwen proeven nu eenmaal beter dan mannen ;-)!

Regelmatig komen we bij elkaar. Dan proeven we de ingestuurde wijnen voor ‘Wijn van de Dag’. Alle wijnen worden blind geproefd. Eerst wit, dan rosé, dan rood. Daarna worden de bevindingen met elkaar gedeeld en de beoordeling besproken. Hoogste en laagste cijfer vallen af, het gemiddelde cijfer komt op de website.

Wie zitten er in het proefpanel? Uiteraard ben ik zelf van de partij. Daarnaast de volgende professionals (in alfabetische volgorde):

 

Martine van den BosMartine van den Bos

Ik ben Martine van den Bos, gastronoom-sommelier sinds 2006 en eigenaar van de Smaakboutique in Delft. Mijn specialisme is Port en Portugese wijnen.
En mijn motto: schenk geluksmomenten! Want liever één glas fantastische wijn dan een fles van niks. En welke wijn je fantastisch vindt laat ik je graag ontdekken door middel van bijzondere wijnabonnementen, workshops en proeverijen.

 

Titia BoxmaTitia Boxma

Ik ben Titia Boxma, registervinoloog, oprichter van Key to Wine en
een levensgenieter met een grote passie voor wijn (en spijs). Vanuit mijn achtergrond als psycholoog en loopbaanbegeleider heb ik 7 jaar geleden het roer omgegooid en heb van mijn hobby mijn werk gemaakt! Vele opleidingen op wijn- en spijsgebied waren het gevolg. Tegenwoordig ben ik ‘aanbevolen wijndocent’ van de wijnacademie en heb vele wijnliefhebbers mogen begroeten in mijn cursussen op diverse niveau’s.
Mijn motto? “Wijn is genieten!”. Ik zal er alles aan doen om dit gevoel over te dragen!

Angelique ChambonéAngélique Chamboné

Mijn naam is Angélique Chamboné, registervinoloog en eigenaar van Chamboné Wijnstijl..nét even anders…

Sinds begin van het jaar heb ik het roer omgegooid en ben ik full-time aan het werk gegaan in de wijn. Want wijn is mijn grote passie. Ik geef wijn-spijs proeverijen, assortimentsproeverijen in opdracht van slijterijen en/óf importeurs. Je kunt mij inhuren voor een  Masterclass “leren wijnproeven” op locatie of aan huis voor beginners en (ver-) gevorderden. Verder verzorg ik de hosting en styling van wijnstands op beurzen en festivals, styling van slijterijen die hun omzet willen verhogen. En dat doe ik altijd…nét even anders…!

Mijn grootste passie ligt bij Zuid-Afrika en Champagne.. Het liefst reis ik de wereld rond om nog meer wijnkennis te vergaren. Het hoogtepunt: een wijnmakersstage in Zuid-Afrika. Vijf weken lang heb ik, samen met Marieke Kruize, mogen meewerken bij 5 verschillende wijnbedrijven in Zuid-Afrika. Verder ben ik gek op “buitenleven” en alles wat daar bij komt kijken.

Nieuwsgierig? Mijn wijn gerelateerde avonturen kun je lezen op FB bij “Chamboné Wijnstijl“! Of mail mij op chambonewijnstijl@outlook.com

 

Els GrootEls Groot

Ik ben Els Groot, vinoloog, en ik laat mensen genieten van de goede dingen van het leven. Dat doe ik door wijnwandelreizen en wijnexcursies in Nederland. Voor een geurworkshop of wijnproeverij kun je ook bij mij terecht. Ik vind niets leuker, dan mensen te verwennen en ze te laten delen in mijn bijzondere vondsten!
Het liefste neem ik je mee op wijnreis naar de Méditerranée, waar ik je de mooiste wijnstreken laat zien en proeven: Sardinië, Piemonte, Portugal, Slovenië, de Provence. . .  Via mijn website www.vinaventura.nl kun je je aanmelden. Bij AGENDA vind je mijn hele aanbod. Daarnaast ben ik een groot ambassadeur van Nederlandse wijn, omdat ik de kwaliteit daarvan tegenwoordig uitstekend vind.

.

 

Janice-Kanters-e1460735489943Janice Kanters-McTaggart

“I may be American, but I love food and wine from all over the world.”

Ik ben Janice Kanters-McTaggart , vinoloog met een passie voor heerlijk eten en bijzonder wijnen. Na de Vinologen- opleiding, heb ik in 2008  J.wines opgericht. Mijn motto luidt: ‘J.wines – Helping people discover the wines they love.’
Naast wijnproeverijen, bied ik diverse Culinaire Masterclasses aan in de relaxte sfeer van mijn Wine Studio in Rotterdam. Daar ontdekken mijn klanten de kunst van wijn met eten combineren. Wijn/Spijs is ‘mijn ding’! Kijk ook op Facebookpagina: Jwinesnl en website.

 

Monique van KruiningMonique van Kruining

Ik ben Monique, vinoloog en altijd met wijn bezig: ik ben wijnschrijver, geef wijnproeverijen en wijn(-spijs)workshops. Daarnaast  werk ik als wijnadviseur / -verkoper. Heerlijk! Mijn verdere notendopje: supernieuwsgierig aagje, reisverslaafde, optimist, boekenwurm en bovenal levensgenieter. Meer weten? Kijk op mijn website.

 

 

José SmitJosé Smit

‘I have a crush on wine!’  Ik ben José Smit; horeca tijger, register vinoloog en gastronoom/ sommelier met een grote voorliefde van het wijn-spijs spelletje. Wijn is de uitdaging die ik elke dag aanga, op elk niveau. Sinds een aantal jaar ben ik eigenaar van Winetwists. Als ‘hostess in wine’  wil ik mensen enthousiast maken over alles wat met wijn te maken heeft. Dit doe ik door middel van wijnproeverijen op maat, persoonlijke wijn-workshops, wijn-spijs diners of als vraagbaak op proeverijen/beurzen voor diverse wijnleveranciers. Mijn motto luidt: ‘Over smaak valt niet te twisten, gelukkig wel over wijn!’

 

Astrid StoopsAstrid Stoops

Ik ben Astrid Stoops,  vinoloog, en de drijvende kracht achter KijkopWijn.nl, verkoop van wijn via een website, organisatie van wijnproeverijen, wijnspijsavonden en kookworkshops. Is dol op alles wat met eten, drinken, reizen te maken heeft. En daarnaast natuurlijk gek op man en kinderen…

 

 

Anne WoutersAnne Wouters

Na jaren werkzaam te zijn geweest als redacteur besloot ik van wijn mijn vak te maken. De opleiding tot Registervinoloog aan de Wijnacademie, sloot ik af met een stage als sommelier bij restaurant Pure C * in Cadzand. Inmiddels schrijf ik op professionele basis proefnotities en wijnbeschrijvingen, deel ik wijnavonturen in blogs en importeer ik mijn eigen wijnen. Onlangs verscheen bij uitgeverij Lannoo mijn eerste boek over mousserende wijnen; Bubbels.

 

Yvonne ZoharYvonne Zohar

Mijn naam is Yvonne Zohar, een vinoloog met een constante passie voor reizen en een dorst naar de verhalen achter de wijn en de wijn achter de wijnmaker(s).  Ik vind het heerlijk om te dwalen in de wereld van de wijn (en sinds kort ook gedistilleerd) op zoek naar nieuwe kennis en verrassende wijnen, maar ook om mijn smaakpapillen te testen. Genieten hoort bij wijn is mijn motto en bij wijn horen mensen en eten.

Via mijn blog http://thegrapetraveler.com/  (engelstalig) kun je mijn omzwervingen volgen.