Meatless Monday

Tahoe telor (omelet met tahoe en ketjapsaus)

Uit het prachtige kookboek Boekoe Kita komt deze verrukkelijke gevulde Indonesische omelet: tahoe telor. Supersimpel om te maken. Vooral de licht pittige ketjapsaus maakt dit gerecht tot een waar feestje.

Welke wijn bij tahoe telor?

Deze dikke omelet van tahoe met knapperige komkommer en taugé wordt gedomineerd door de zoet-kruidige ketjapsaus. Hier drink je een wijn bij van hetzelfde karakter met rijpe tannines en rijpe fruitaroma’s. Kies dus voor een Italiaanse Primitivo of een Zinfandel uit de VS. In combinatie met dit gerecht wordt de wijn interessanter. Wij hebben genoten!

Tahoe telor (indische omelet met tahoe en ketjapsaus) uit het kookboek Boekoe kita van Mirjam van der Rijst

Tahoe telor

Bereiding: 25 minuten
Eenvoudige Indonesische omelet met pittige ketjapsaus. Komkommer en taugé maken het geheel fris en knapperig.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 250 gram tahoe
  • 4 grote eieren losgeklopt
  • Zout versgemalen peper
  • 2 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook in dunne plakjes
  • 100 ml ketjap manis
  • 1 theelepel petis udang (of zwarte bonensaus, (taotjo)) toko
  • 2 volle eetlepels pindakaas
  • ½ komkommer in plakjes gesneden
  • 50 gram taugé
  • 3 eetlepels gefruite uitjes

Bereiding
 

  • Prak de tahoe fijn met een vork en roer de tahoe door de eieren. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  • Verwarm in een koekenpan 2 eetlepels olie. Bak de knoflookplakjes zachtjes goudbruin. Schep de knoflook uit de pan en schenk het eimengsel erin. Laat de omelet op laag vuur in ca. 5 minuten stollen.
  • Maak intussen de ketjapsaus. Doe in een steelpan: ketjap, petis udang, gebakken knoflook en pindakaas. Verwarm de saus tot de pindakaas helemaal is opgelost. Verdun het ketjapmengsel eventueel met ca. 50 ml water tot schenkbare sausdikte. Haal de pan van het vuur.
  • Laat de omelet als hij gaar is op een bord glijden. Beleg met de plakjes komkommer en een berg taugé. Giet de saus erover en bestrooi met de gefruite uitjes. Lekker met witte rijst.

Het Kookboek: Boekoe Kita

Boekoe Kita, geschreven en gefotografeerd door de Nederlandse Mirjam van der Rijst & Harold Pereira, is een heerlijk kookboek. Vooral de opzet van het boek is heel speciaal. Je maakt kennis met 11 Indische families die al jarenlang in Nederland wonen. In de basis zijn hun recepten heel authentiek, maar in de loop der jaren gaven kinderen en kleinkinderen deze recepten een geheel eigen twist. Daarnaast is het boek aantrekkelijk en verrassend in de vormgeving, met frisse kleurrijke fotografie. Dat nodigt uit om eruit te koken. Bovendien zijn alle recepten ook nog eens heel eenvoudig om te maken. Geniet van deze tahoe telor of de Indische bruine bonensoep die al eerder is gepubliceerd.

Bestellen kun je hier:

Cover Boekoe KitaTitel : Boekoe Kita (ons boek)
Auteurs: Mirjam van der Rijst & Harold Pereira
Uitgever : Uitgeverij Terra
ISBN : 978 90 8989 858 6
Prijs : € 15,- (paperback uitgave)

 

 

 

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

2 reacties op “Tahoe telor (omelet met tahoe en ketjapsaus)”

  1. Heerlijk recept, maar toen we in de toko stonden om petits udang te halen, kwamen we erachter dat het garnalenpasta bleek te zijn. Niet geheel vega dus! Uiteindelijk vervangen met taotjo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept