Asperges liggen weer volop in de winkel. Natuurlijk vooral de witte, maar de groene asperges zijn net wat sneller te bereiden. Zoals in deze pasta met garnalen, want even roerbakken en ze zijn heerlijk beetgaar. Dit recept staat vaak bij ons op het menu. Vooral om het superlekker is, en héél gemakkelijk te maken. Bovendien staat het in een mum van tijd op tafel. Wat wil je nog meer? Ik krijg meteen al trek…
Welke wijn bij pasta met garnalen en asperges?
Dit pastagerecht combineert uitstekend met een niet al te zware Chardonnay. Het filmende karakter van deze witte wijn past supergoed bij de romige mascarpone. Groene asperges en bieslook spelen in op de frisse zuren en zorgen voor afwisseling. Echt een aanrader is de Verdicchio van Vignamato: vol, fris en kruidig!
Muziek: een band die ik ontdekt heb toen we op vakantie waren in Finland ‘Above & Beyond’. Vooral prachtig zijn de akoestische nummers. Dit nummer heet ‘Thing called love’.

Pasta met garnalen en groene asperges
Ingredienten
- 2 el olijfolie
- 100 g gerookte spekblokjes
- 16 grote garnalen met stukje staart = 175 g, gepeld & rauw uit de diepvries
- 225 g groene asperges in stukjes van 4 cm
- 1 grote teen knoflook fijngeperst
- 1 limoen
- 100 g mascarpone
- 50 ml witte wijn
- zout versgemalen peper
- 1 pakje verse pasta Tagliolini bicolore Jumbo
- 150 g haricots verts afgehaald
- 2 el bieslook fijngeknipt
Bereiding
- Verhit de olie in een grote koekenpan op matig hoog vuur. Bak de spekblokjes ca. 2 minuten. Voeg toe: gamba’s, asperges en knoflook en bak ca. 3 minuten mee. Rasp intussen de schil van een ½ limoen. Breng op smaak met zout en peper.
- Breng intussen ruim water met zout aan de kook. Kook de pasta met de haricots verts in ca. 4 minuten gaar. Giet af, maar houd paar eetlepels pastawater achter. Roer mascarpone, witte wijn, limoenschil en pastawater door de uitgelekte pasta met boontjes. Verdeel de pasta over de voorverwarmde pastaborden. Schep gambamengsel erop. Garneer met de bieslook. Serveer met een groene salade.
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!