Voor het weekend

Pasta met garnalen en groene asperges

Makkelijk recept van Pasta met garnalen en asperges. Even roerbakken en klaar. Met o.a. romige mascarpone, groene asperges, limoen. #asperges #pasta #roerbakken

Asperges liggen weer volop in de winkel. Natuurlijk vooral de witte, maar de groene asperges zijn net wat sneller te bereiden. Zoals in deze pasta met garnalen, want even roerbakken en ze zijn heerlijk beetgaar. Dit recept staat vaak bij ons op het menu. Vooral om het superlekker is, en héél gemakkelijk te maken. Bovendien staat het in een mum van tijd op tafel. Wat wil je nog meer? Ik krijg meteen al trek… 

Welke wijn bij pasta met garnalen en asperges?

Dit pastagerecht combineert uitstekend met een niet al te zware Chardonnay. Het filmende karakter van deze witte wijn past supergoed bij de romige mascarpone. Groene asperges en bieslook spelen in op de frisse zuren en zorgen voor afwisseling. Echt een aanrader is de Verdicchio van Vignamato: vol, fris en kruidig!

 

Muziek: een band die ik ontdekt heb toen we op vakantie waren in Finland ‘Above & Beyond’. Vooral prachtig zijn de akoestische nummers. Dit nummer heet ‘Thing called love’.

Pasta met garnalen en groene asperges

Pasta met garnalen en groene asperges

Bereiding: 15 minuten
Totaal: 15 minuten
Een heerlijk snelle pasta met garnalen en groene asperges. In 15 minuten op tafel. Dit is al jaren een van onze favorieten. Natuurlijk met een glas wijn erbij!
Aantal 3 personen

Ingredienten
 

  • 2 el olijfolie
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 16 grote garnalen met stukje staart = 175 g, gepeld & rauw uit de diepvries
  • 225 g groene asperges in stukjes van 4 cm
  • 1 grote teen knoflook fijngeperst
  • 1 limoen
  • 100 g mascarpone
  • 50 ml witte wijn
  • zout versgemalen peper
  • 1 pakje verse pasta Tagliolini bicolore Jumbo
  • 150 g haricots verts afgehaald
  • 2 el bieslook fijngeknipt

Bereiding
 

  • Verhit de olie in een grote koekenpan op matig hoog vuur. Bak de spekblokjes ca. 2 minuten. Voeg toe: gamba’s, asperges en knoflook en bak ca. 3 minuten mee. Rasp intussen de schil van een ½ limoen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Breng intussen ruim water met zout aan de kook. Kook de pasta met de haricots verts in ca. 4 minuten gaar. Giet af, maar houd paar eetlepels pastawater achter. Roer mascarpone, witte wijn, limoenschil en pastawater door de uitgelekte pasta met boontjes. Verdeel de pasta over de voorverwarmde pastaborden. Schep gambamengsel erop. Garneer met de bieslook. Serveer met een groene salade.