Voor het weekend

Pasta met garnalen en asperges

Makkelijk recept van Pasta met garnalen en asperges. Even roerbakken en klaar. Met o.a. romige mascarpone, groene asperges, limoen. #asperges #pasta #roerbakken

Asperges liggen weer volop in de winkel. Natuurlijk vooral de witte, maar de groene asperges zijn net wat sneller te bereiden. Zoals in dit pastagerecht, want even roerbakken en ze zijn heerlijk beetgaar. Dit recept staat vaak bij ons op het menu. Vooral om het superlekker is, en héél gemakkelijk te maken. Bovendien staat het in een mum van tijd op tafel. Wat wil je nog meer? Ik krijg meteen al trek… 

Welke wijn bij pasta met garnalen en asperges?

Dit pastagerecht combineert uitstekend met een niet al te zware Chardonnay. Het filmende karakter van deze witte wijn past supergoed bij de romige mascarpone. Groene asperges en bieslook spelen in op de frisse zuren en zorgen voor afwisseling. Echt een aanrader is de Verdicchio van Vignamato: vol, fris en kruidig!

3 à 4 personen15 minuten

Muziek: een band die ik ontdekt heb toen we op vakantie waren in Finland ‘Above & Beyond’. Vooral prachtig zijn de akoestische nummers. Dit nummer heet ‘Thing called love’.

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 16 gamba’s met stukje staart (= 175 g), gepeld & rauw
  • 225 g groene asperges, in stukjes van 4 cm
  • 1 grote teen knoflook, fijngeperst
  • 1 limoen
  • 100 g mascarpone
  • 50 ml witte wijn
  • zout, versgemalen peper
  • 1 pakje verse pasta Tagliolini bicolore (AH)
  • 150 g haricots verts, afgehaald
  • 2 el bieslook, fijngeknipt

Stap 1

Verhit de olie in een grote koekenpan op matig hoog vuur. Bak de spekblokjes ca. 2 minuten. Voeg toe: gamba’s, asperges en knoflook en bak ca. 3 minuten mee. Rasp intussen de schil van een ½ limoen. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2

Breng intussen ruim water met zout aan de kook. Kook de pasta met de haricots verts in ca. 4 minuten gaar. Giet af, maar houd paar eetlepels pastawater achter. Roer mascarpone, witte wijn, limoenschil en pastawater door de uitgelekte pasta met boontjes. Verdeel de pasta over de voorverwarmde pastaborden. Schep gambamengsel erop. Garneer met de bieslook. Serveer met een groene salade.

Ga je dit recept maken? Laat mij weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook.

Meer recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&3 2012
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti.

 

4 reacties op “Pasta met garnalen en asperges”

  1. Wat een leuke recepten! Kom toevallig via Google op je website terecht, maar ik ben erg enthousiast en zie al aantal recepten die ik ga proberen. En ik volg je nu op Instagram.

    • Dag Patty,
      Wat leuk dat je meteen enthousiast bent! Nog fijner natuurlijk als je straks gaat koken en dan nog blijer wordt. Laat maar weten als het bevalt. Dank voor het compliment.

  2. Hallo Jolande,
    kan ik dit gerecht op één of andere manier van te voren bereiden, en bij bereiden alleen nog de scampi’s toevoegen?

    • Hi,
      Ja, je kunt dit recept voor een deel voorbereiden. Bak het gambamengsel. Maar het koken van de pasta met haricots verts doe je wel kort van tevoren. Dat is ook tenslotte maar 4 minuten. Dan de rest erdoor en klaar ben je.
      Succes, en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *