Weekmenu #24

5x Zomerse koolhydraatarme recepten

Wat gaan we eten de komende week? De zomervakantie is in zicht. Misschien moeten er toch wat kilootjes af,  dus we gaan op de gezonde toer. Ik kies dan het liefst voor koolhydraatarm weekmenu. Met deze zomerse koolhydraatarme recepten ben je verzekerd van een gezond en goed resultaat. En geloof mij, je bent zo een paar kilo kwijt. Proberen waard.

Waar let je op als je koolhydraatarm wil eten?

Even kort door de bocht: kies bij het diner eerst vlees, vis, of kaas. En vul dit aan met veel groenten en/of salades. Kortweg: eigenlijk vervang je aardappelen, brood of pasta door groenten. En dat is extra gezond, want groenten bevatten veel belangrijke voedingsstoffen als vitaminen en mineralen. Wil je meer weten? Lees dan mijn verhaal: Koolhydraatarm dieet; hoe doe je dat?

Afvallen met een koolhydraatarm dieet

 

Welke wijn bij koolhydraatarme recepten?

Natuurlijk wel met 1 glas wijn erbij. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel (bekijk de bijpassende wijn-spijsadviezen bij elk recept). Laat je inspireren… Wil je meer weten? Lees dan mijn verhaal: Mag je wijn drinken als je koolhydraatarm eet?

 

MAANDAG

We starten op maandag altijd met de MEATLESS MONDAY. Deze groente-lasagne zonder pasta is een van de lekkerste koolhydraatarme recepten. Het lijkt misschien bewerkelijk, maar de oven doet het werk. Je maakt namelijk eerst dunne omeletjes.

Per persoon bevat dit gerecht  437 Kcal, en 12 koolhydraten.

Groente-lasagne zonder pasta
Groente-lasagne zonder pasta

 

DINSDAG

Op dinsdag kies ik voor een van mijn lievelingsrecepten: Zomerse pestokip met zomergroenten. Afkomstig uit het kookboek Eat Happy van Melissa Hemley. Staat in 20 minuten op tafel.

Per persoon bevat dit gerecht slechts 239 Kcal, en 15 koolhydraten.

Pestokip met zomergroenten
Pestokip met zomergroenten

 

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. Wat dacht je van deze Turkse lamskebab met kruiden-yoghurtsaus. Je kunt natuurlijk ook rundergehakt gebruiken. Serveer dit keer met roerbakgroenten of bloemkoolrijst om de koolhydraten laag te houden. Natuurlijk geen pitabroodje erbij geven ;-)! TIP: maak alvast wat meer pesto, dan kun je dit ook voor het recept vis en papillotte gebruiken!

Per persoon bevat dit gerecht slechts 388 Kcal, en 5 koolhydraten.

Lamskebab
Lamskebab met kruidensaus

 

DONDERDAG

Op donderdag kiezen we voor vis: deze kabeljauwfilet en papillotte is slank, snel en koolhydraatarm. Komt ook uit het kookboek Eat Happy, evenals de Pestokip met zomergroenten.

Per persoon bevat dit gerecht slechts 192 Kcal, en 19 koolhydraten.

Vis en papillotte
Kabeljauw en papillotte

 

VRIJDAG

Op vrijdag een zomerse Griekse maaltijdsalade met kip en feta. Komt uit het kookboekje De Koolhydraatarme Keuken. Een aanrader en zo klaar.

Per persoon bevat dit gerecht slechts 475 Kcal, en 9 koolhydraten.

Griekse kip met feta
Griekse kip met feta

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

Weekmenu 9 2023 koolhydraatarmMeer koolhydraatarme recepten nodig?
In dit koolhydraatarm weekmenu staan nog meer mogelijkheden.

 

 

 

BEWAAR DIT KOOLHYDRAATARME WEEKMENU OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu zomers koolhydraatarm. Slank worden of slank blijven met koolhydraatbeperkte heerlijke gerechten. Van zomerse pestokip en kabeljauw en papillotte tot Griekse salade met kip of Turkse gehaktspies van de BBQ. Met bijpassend wijnadvies. Alle recepten zijn getest! #zomers #bbq #slank #lowcarb