Easy Tuesday

Linguine met kalkoen en tomaat

Zin om licht en gezond te eten ? Vandaag, op Easy Tuesday, een pasta ‘ light’  gerecht, met kalkoen en lekker veel groenten. Linguine is een dunne, platte pastasoort die op spaghetti lijkt. Staat binnen 30 minuten op tafel.

Welke wijn bij Linguine met kalkoen en tomaat?

Lentesmaken: zachte pasta, lichte kalkoen, knapperige haricots verts en stukjes tomaat. De Vermentino heeft mooie frisse zuren die passen bij de tomaat. Ook heerlijk zacht in de mond en dat doet het goed bij de pasta. Deze wijn doet het prima bij allerlei groentegerechten.

Even tussendoor: door op het AH-icoontje te klikken, zet je alle ingrediënten meteen in je AH-winkelmand. Zo simpel kan het zijn!
Linguine met boontjes, tomaat en kalkoen_1

Luiguine met kalkoen en tomaat

Bereiding: 30 minuten
Totaal: 30 minuten
Lichtverteerbaar pastagerecht met magere kalkoenfilet, tomaten en knapperige boontjes. Lekker calorie-arm. 
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 500 gram haricots verts
  • 4 tomaten
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 10 gram basilicum in reepjes
  • zout versgemalen peper
  • 250 gram linguine
  • 350 gram kalkoenfilet à la minute, AH
  • zout versgemalen peper
  • 2 teentjes knoflook

Bereiding
 

  • Breng water aan de kook met wat zout. Snijd de uiteindjes van de haricots verts, en blancheer de bonen in water met zout ca. 5 minuten beetgaar. Giet af. Snijd intussen de tomaten in kleine blokjes. Doe in een schaal en meng met 1 eetlepel olijfolie, basilicum, zout en peper.
  • Breng opnieuw ruim water met zout aan de kook. Kook de linguine volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet. Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de kalkoenfilet in ca. 5 minuten gaar. Snijd daarna in reepjes.
  • Verhit  2 eetlepels olijfolie in een hapjespan. Fruit de knoflook even kort tot het lichtbruin is. Voeg de boontjes toe en bak even mee. Schep het vlees erdoor.
  • Schep de linguine in vier diepe warme borden. Leg hierop de haricots verts met de kalkoen. Garneer met het tomatenmengsel.

Meer heerlijke gerechten met bijpassende wijnsuggesties. Geef je hier op. 

Cover e-book wijn en spijs

GRATIS E-BOOK

Welke wijn past bij welk gerecht?

Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?

  • Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
  • Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen
Download het gratis e-book