Handig formaat

Pannenkoeken & crêpes

Over alles bestaat er wel een boek. Zo kan een kookboek over pannenkoeken niet ontbreken. Afgelopen maand verscheen Pannenkoeken & crêpes; een leuk boekje met allerlei zoete en hartige pannenkoeken. Dit van origine Franse boekje heeft als oorspronkelijke titel La petite encyclopédie de la crêpe (klinkt zo leuk!) en kent recepten die in Bretagne hun oorsprong vinden. 

Het kookboek

Het boek begint met een uitleg over wat de basis is: een goed beslag. En wel voor boekweitpannenkoeken en klassieke crêpes, die vervolgens te gebruiken is voor de hartige varianten. En een beslag voor zoete, dikke, zachte pannenkoeken en een beslag voor zoete, dunne en knapperige crêpes voor de zoete varianten.

Vervolgens allerlei recepten voor het maken van zoete en hartige pannenkoeken, blini’s en crêpes. De recepten zijn duidelijk en makkelijk te maken en bij de recepten staan mooie foto’s (van Charlotte Lascève). Ook staan er nog enkele recepten van wereldpannenkoeken in: een Australische pikelet, een Engelse crumpet en een Marokkaanse pannenkoek. Want dit gerecht eten we dus niet alleen in Frankrijk of Nederland.

Uitgeprobeerd

Wij zijn thuis dol op geitenkaas. Vandaar dat we direct de pannenkoek met geitenkaas, walnoten en honing uitprobeerden. Lekker! En ook die van crêpe soufflé met geitenkaas en spinazie. Hoewel deze niet geheel ongeschonden en mooi uit de oven komen, toch qua smaak lekker. Als toetje hadden we bedacht dat de pancake soufflé met rood fruit lekker zou zijn, maar die mislukte. De pancake kwam niet geheel gaar uit de oven (zelfs na een iets langere baktijd). Dus hebben we het heerlijke fruit en de slagroom maar zo opgegeten. Binnenkort gaan we het nog een keer proberen.

Mening

Natuurlijk is het heerlijk om te kunnen afwisselen. Zo ook met de pannenkoek. Maar eigenlijk vind ik ‘gewone’ pannenkoeken met suiker of stroop het lekkerst. Ook mijn huisgenoten willen het liefst pannenkoeken met alleen spek of alleen kaas. Maar voor al die andere mensen die graag variëren is dit een prima boekje. Makkelijke recepten, mooie foto’s, handig klein formaat. En voor de prijs hoef je het niet te laten. Past als decembercadeautje prima in een schoen of in een kerstsok!

Cover pannenkoekenBestellen? Dat kan hier:

Titel : Pannenkoeken & crêpes
Auteur: Christelle Huet-Gomez
Uitgever : Becht
ISBN : 9789023015048
Prijs : € 9,95

 

 

 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over kookboeken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *