Weekmenu #21

5x pure gerechten uit Italië

Wat gaan we eten de komende week? De Italiaanse keuken blijft een van de meest favoriete ter wereld. Wie houdt niet van pizza, pasta of minestrone? Maar er is meer. Als je verder kijkt, dan zie een keuken die puur, vers en niet te ingewikkeld is. Daar  houd ik van. Daarom een zonnig thema voor deze week: Italië in de hoofdrol. Je krijgt meteen zin om op vakantie te gaan, toch?

Welke wijn bij gerechten uit Italië?

Bij Italiaanse gerechten kies je bij voorkeur Italiaanse wijn. Bij al mijn recepten vind je bijpassende wijnkeus. Vind inspiratie bij elk recept.

MAANDAG

Op I Love Food & Wine starten we de week altijd vegetarisch. Voor vandaag een pastagerecht met een extra dunne pastasoort: capellini (engelenhaar). Het lijkt op vermicelli. Voeg courgette, knoflook en olijven toe, en genieten maar. Staat in een half uur op tafel.

 

Pasta met courgette, citroen en olijven
Zomers pasta met courgette

 

DINSDAG

Op Easy Tuesday eten we pizza. Met een rol kant-en-klaar pizzadeeg (inclusief een potje tomatensaus) zet je deze pizza in een mum van tijd op tafel. Echt een aanrader!

Pizza met zalm
Mini-pizza met zalm en broccoli

WOENSDAG

Op woensdag een echte Italiaanse klassieker: een simpel en puur gerecht met biefstuk uit Toscane. In 10 minuten op tafel!!!

Bistecca tagliata
Bistecca tagliata

DONDERDAG

Recept: Minestrone

Op donderdag kiezen we voor een zomerse minestrone. Met lekker veel groenten. Salami zorgt voor pittig accent.

 

Zomerse minestrone soep
Lekker gevulde minestrone soep

VRIJDAG

Recept: Osso buco

Op vrijdag, met het oog op het weekend, een Italiaans stoofgerecht: osso buco. Bestel het vlees (kalfsschenkel) even van tevoren bij je slager.

Osso buco
Kalfsschenkel in tomatensaus

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT

 

Weekmenu 34 2022 Italiaanse gerechtenOp zoek naar meer zonnige gerechten uit Italië. Hier vind je er nog vijf. 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.