Weekmenu #33

5x vakantiegerechten die snel klaar zijn

Vakantietijd; we zitten er middenin.  We hebben al heerlijke zonnige dagen achter de rug (misschien zelfs te warm). Maar wat gaan we eten met dit hitte? Ook al ben je in het buitenland, op de camping of ben je gewoon thuis, tijdens de vakantie wil je niet lang in de keuken staan. Daar gaan we voor zorgen. Dus deze week 5 snelle vakantiegerechten. Lekker maar simpel, gericht op warme dagen en buiten eten. Afwisselend; van een verfrissende maaltijdsalade en de BBQ tot een lekkere koude gazpacho en watermeloensalade. Laat je inspireren…

Daar hoort natuurlijk een lekker glas wijn bij. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we met onze favoriete zomerse maaltijdsalade: Orzo met feta en spinazie. Zo makkelijk om te maken en lekker snel op tafel. En Orzo is gewoon een op rijst lijkende pasta (riso), je koopt het in de supermarkt.

Orzo met feta en spinazie
Orzo met feta en spinazie

DINSDAG

Op dinsdag steken we de barbecue aan voor het broodje hamburger speciaal. Pindakaas en banaan maken dit broodje tot een versie 2.0. Wil je het nog makkelijker: grill de hamburger in de grillpan. In ieder geval, onwijs lekker en in 20 minuten op tafel.

The Elvis Burger uit het kookboek Burgers & BBQ Bites van Jord Althuizen
The Elvis Burger; bijzonder broodje hamburger met pindakaas en banaan

WOENSDAG

Pastafans opgelet: op woensdag gaan we voor een lekker snelle pasta: spaghetti met mosselen en tomaten. In 25 minuten klaar. Houd je niet van mosselen, kies dan voor de farfalle met ham en doperwten. Ook zo’n heerlijk snel toppertje.

Pasta met mosselen
Spaghetti met verse mosselen

DONDERDAG

Is het nog steeds zomers warm op donderdag? Kies dan voor deze zomerse salade met watermeloen en feta, die is waanzinnig. Erbij spiesjes met gamba’s en koriandermayonaise. Geloof mij; de wereld kan niet meer stuk.

BBQ Watermeloen met feta
Salade van watermeloen met munt en feta

VRIJDAG

Voor het weekend maken we een Italiaanse klassieker: bistecca tagliata. Oftewel: biefstuk (van de BBQ of grillpan) met rucola, Parmezaanse kaas en mooie olijfolie. En als de BBQ toch aan gaat, rooster dan meteen ook een paar kerstomaatjes op de tak. Superlekker!

Bistecca tagliata liggend
Bistecca tagliata

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 13 Snel & SimpelOp zoek naar meer zomerse snelle vakantiegerechten? Hier vind je er nog 5.

 

 

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET VAKANTIEGERECHTEN OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu snelle vakantiegerechten. Vijf heerlijke zomerse gerechten die snel op tafel staan. Dat wordt lekker buiten eten. Met bijpassend wijnadvies. Alle recepten zijn getest! #zomer #buiteneten #snel #eenvoudig