Weekmenu #26

5x zomer in zicht

Wat gaan we eten de komende week? De zomer gaat nu pas echt van start. Na al die weken met regen zijn we toe aan zomerse temperaturen. De voorspellingen voor de komende week zijn helemaal SUPER! Alle dagen minimaal 25 graden. Dat betekent de zomer op tafel met 5  gerechten die dat zonnige gevoel verdubbelen.

Welke wijn bij zomerse gerechten?

En…, bij al deze heerlijke zomerse gerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Bij elk gerecht vind je een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG 

We starten de week (natuurlijk vegetarisch) met een zonnig courgettetaartje. Op smaak gebracht met citroenverbena. Geen citroenverbena in de buurt, kies dan voor basilicum. Ook superlekker.

Courgettetaartje met citroenverbena
Courgettetaartje met citroenverbena

DINSDAG

Op dinsdag eten we een bietenstamppotje. Spekjes en champignons maken het net even anders. Smaakt heerlijk met een kipschnitzel of een vers Italiaans worstje.

Bietenstamppot met paddenstoelen
Bietenstamppot met paddenstoelen

 

 

WOENSDAG

Op woensdag doen we lekker makkelijk, want deze kaasfondue staat in 15 minuten op tafel. De groene kruiden zorgen voor een heerlijk zomers gevoel. Serveer er lekker veel groenten bij (in plaats van brood) om in de romige kaas te dippen.

Kaasfondue met groene kruiden
Kaasfondue met groene kruiden

 

DONDERDAG

Op donderdag een heerlijke Japanse maaltijdsalade. Komt uit het kookboekje Easy Sla. En makkelijk is ie dan ook: staat in 15 minuten op tafel.

Japanse salade uit Easy Sla
Japanse maaltijdsalade

VRIJDAG

Helaas is het aspergeseizoen  officieel afgelopen (24 juni). Maar er ligt vast nog wat in de winkel. Dus voor de laatste keer genieten van het witte goud met dit prachtige zomerse gerechtje. Hier maak je gegarandeerd de blitz mee. Bovendien snel op tafel. Héérlijk!

Lasagne met asperges en dille
Pasta met asperges en dille

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.