Privacyverklaring

Privacyverklaring I Love Food & Wine

Dit is de privacyverklaring van I Love Food & Wine. Een online magazine dat wordt gemaakt door Jolande Vos uit Gouda. Gevestigd Joubertstraat 106, 2806 GH Gouda. Zij is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:

www.ilovefoodwine.nl
[email protected]
+31 (0)6 539 611 09

Persoonsgegevens die wij verwerken

I Love Food & Wine verwerkt je persoonsgegevens op basis van je gebruik. Dat kan zijn doordat je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief, het contactformulier invult, mij belt of e-mailt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij mogelijk verwerken:

  • voor- en achternaam
  • e-mailadres
  • je website
  • overige persoonsgegevens die je actief verstrekt, bijvoorbeeld in een comment

Daarnaast verzamel ik ook informatie die niet persoonlijk is, zoals;

  • naam van de browser die je gebruikt
  • besturingssysteem dat je gebruikt
  • serviceprovider waarmee jij internettoegang hebt

Je bent overigens niet verplicht om je echte naam, e-mailadres en/of website te vermelden. Dit is immers niet noodzakelijk voor het kunnen reageren op een blogbericht.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens

I Love Food & Wine heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via [email protected].

Waarom verwerken wij persoonsgegevens?

I Love Food & Wine verwerkt jouw persoonsgegevens om de volgende redenen:

  • Verzenden van een nieuw blogbericht
  • Verzenden van een nieuwsbrief
  • Contact te kunnen maken als reactie op een door jouw geplaatste comment
  • Post toe te kunnen sturen als je een winactie hebt gewonnen
  • Bezoekersgedrag te kunnen analyseren om de website verder te verbeteren

Geautomatiseerde besluitvorming

I Love Food & Wine neemt geen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens tussen zit.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

I Love Food & Wine bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld:

  • Gegevens die je achterlaat op een blogbericht blijven openbaar zichtbaar
  • Tracking gegevens via Google Analytics blijven 14 maanden bewaard
  • Bij afmelding van de nieuwsbrief worden automatisch de bijbehorend persoonsgegevens uit het systeem verwijderd.

Email & Communicatie

Wanneer je een e-mail of een ander bericht naar ons verzendt, is het mogelijk dat we die berichten bewaren. Soms vragen we om meer persoonlijke gegevens die relevant zijn voor de desbetreffende situatie. Hierdoor kunnen we uw vragen beantwoorden of een aan een verzoek voldoen. I Love Food & Wine zal deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover wij eventueel ook beschikken.

Delen van persoonsgegevens met derden

I Love Food & Wine verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. I Love Food & Wine blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen. Het gaat hier om de volgende derden:

  • Technische websiteondersteuner
  • Nieuwsbriefsoftware voor het verzenden van de digitale nieuwsbrief
  • Google Analytics voor de analyse van bezoekers van mijn website

Wat doen we met de nieuwsbrief?

Via de website I Love Food & Wine kun je je inschrijven voor mijn nieuwsbrief of eventueel voor een ander – gratis- product (bijvoorbeeld een e-kookboek). Om zeker te zijn van jouw toestemming gebruik ik daarvoor het dubbele opt-in systeem. Dit betekent dat je na je aanmelding een extra e-mail krijgt op het e-mailadres dat je hebt opgegeven. In deze mail vraag ik je om je toestemming te bevestigen. Bij elke mail of nieuwsbrief die ik verstuur heb je de mogelijkheid je weer af te melden.

Wat doen we met Cookies, of vergelijkbare technieken

I Love Food & Wine gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. I Love Food & Wine gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit.

Functionele cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren.

Analystische cookies verzamelen informatie over het gedrag van de bezoeker op de website.

Tracking cookies volgen het surfgedrag van de bezoeker. Die maken het mogelijk om gerichter te kunnen adverteren. Voor deze cookies is een cookieverklaring nodig omdat hiervoor persoonsgegevens worden gebruikt. Op dit moment gebruikt I Love Food & Wine deze cookies niet!

Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

Op I Love Food & Wine worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

Social Media Knoppen

Om de geplaatste teksten zo makkelijk mogelijk te delen op de social media kanalen, heeft I Love Food & Wine een aantal social media buttons (Facebook, Pinterest, Instagram) verwerkt. De meeste kanalen werken met cookies. Daar heb ik geen invloed op. Lees de privacy verklaringen van de social media kanalen om te weten hoe zij met de verzamelde informatie omgaan.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Natuurlijk kun je je persoonsgegevens inzien, corrigeren of verwijderen.

De gegevens waarmee je staat ingeschreven in de nieuwsbrief kun je zelf inzien, aanpassen of verwijderen via de link onderaan de nieuwsbrief. Neem contact met mij op als je andere gegevens wilt aanpassen via [email protected].

Heb je een klacht, dan kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

I Love Food & Wine neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

De website maakt gebruik van een betrouwbaar SSL-certificaat. Een SSL-verbinding kun je herkennen aan het slotje, ‘https’ en het woord ‘veilig’ voor de url.

Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met [email protected] .

Veranderingen

Deze privacyverklaring is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden van deze site. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van deze site, kunnen leiden tot wijzigingen in deze privacyverklaring. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze privacyverklaring te raadplegen.

Nog tips, vragen of andere feedback?

Neem dan contact op met I Love Food & Wine, Jolande Vos, Joubertstraat 106, 2806 GH Gouda of via [email protected]