Fishermans Thursday

Italiaanse ovenschotel met tongschar

Gezond, snel en simpel recept: tongscharfilet uit de oven. Aangekleed met tomaten, rozemarijn en basilicum krijgt dit heerlijke visgerecht een Italiaans tintje. Kun je geen tongscharfilet krijgen, dan voldoet scholfilet ook uitstekend.

Welke wijn bij tongschar met tomaten?

Deze ovenschotel met tongschar smaakt fris door de tomaten en kruidig door de oregano en basilicum. Het is een heel lichtverteerbaar gerecht. Drink er een lichte witte wijn bij. Bijvoorbeeld de kruidige sauvignon blanc uit Chili of de Gaillac blanc.

 

Tongschar met tomaten

Italiaanse ovenschotel met tongschar

Bereiding: 30 minuten
Simpel te maken ovenschotel met vis. Je kunt de tongschar ook vervangen door tong of schol. Tomaten, witte wijn en basilicum zorgen voor een Italiaanse touch. Bovendien calorie-arm.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 3 trostomaten
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • ½ el rozemarijn fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout versgemalen peper
  • 4 tongscharfilets zonder vel 600 g
  • 100 ml droge witte wijn
  • handvol verse basilicumblaadjes

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tomaat, sjalotje en rozemarijn ca. 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Overdoen in ovenschaal.
  • Bestrooi de visfilet met zout en peper. Leg op de tomaten in de ovenschaal. Schenk de wijn erover. Dek af met aluminiumfolie. Bak de vis in ca. 15 minuten net gaar. Haal uit de oven en bestrooi met de basilicumblaadjes. Lekker met rijst en groene salade met ei.

Wil je meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties hebben? Geef je hier op.