Lekker gezond

Risotto van bloemkoolrijst met garnalen (koolhydraatarm)

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

‘The best of both worlds’; zo omschrijf ik dit recept van risotto van bloemkoolrijst met garnalen. Hier wordt de Italiaanse keuken (risotto) omarmt door de Aziatische (kokosmelk en limoenblaadjes). Maar nog belangrijker, het is snel, makkelijk, erg lekker én koolhydraatarm. Wat wil je nog meer? Ideaal als je lekker en gezond wilt eten. Let op: recept voor 2 personen.

Welke wijn bij risotto van bloemkoolrijst met garnalen?

Deze risotto smaak smeuïg, romig en lichtzoetig door de kokosmelk. De topping van kruidige garnalen zorgen voor de bite. Wij dronken er een Italiaanse soave classico bij. De wijn wordt opgetild door het gerecht. Komt zachter over en de citrus-aroma’s sluiten mooi aan op het limoenblad.

Bloemkoolrijst risotto met garnalen uit Echt Eten van Pascale Naessens
Risotto met garnalen (koolhydraatarm)
Voorbereiding: 15 min
Snel, makkelijk en overheerlijke risotto. Gemaakt van bloemkoolrijst en kokosmelk. Grote garnalen zorgen voor de bite.
Aantal 2 personen

Ingredienten
  

  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 12 grote garnalen of 1 zak wokgarnalen à 300 gram (rauw & gepeld, diepvries)
  • 1 zak bloemkoolrijst 400 gram
  • 6 limoenblaadjes toko
  • 300 ml kokosmelk*
  • zout versgemalen peper
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 10 sprietjes verse bieslook

Bereiding
 

  • Snijd knoflook fijn. Ontdooi de garnalen in een bak met koud water als je ze uit de diepvries komen.
  • Doe in een diepe pan: knoflook, bloemkoolrijst, limoenblaadjes, kokosmelk, zout en peper. Breng aan de kook en laat op zacht vuur in ca. 10 minuten de bloemkool gaar worden. (voeg zonodig extra kokosmelk toe als de massa te droog wordt.)
  • Verhit intussen in een koekenpan 1 eetlepel olie. Bak de garnalen in ca. 2 minuten tot ze licht roze zijn. Bestrooi met ras el hanout, zout en peper. Wentel de garnalen goed door de kruiden zodat ze egaal kleuren.
  • Roer vlak voor het opdienen de azijn erdoor en laat nog even stoven. Haal pan van het vuur en roer de mascarpone erdoor. Verdeel over 2 voorverwarmde diepe (pasta)borden. Schik de garnalen erop. Bestrooi met fijngeknipte verse bieslook.
  • Lekker met broccoli, of salade met kerstomaat, avocado en olijven.

Welke kokosmelk?

Ik gebruikte een blikje biologische kokosmelk van 270 ml van Fairtrade Original. En dit was voldoende als je 1 zak bloemkoolrijst van 400 gram gebruikt.

 

KOOKBOEK Echt Eten

Met deze titel (2020) laat Pascale Naessens weer opnieuw zien hoe krachtig voeding kan zijn. Want lekker en gezond eten klaarmaken is leuk en simpel. Het boek bevat 75 geheel nieuwe lowcarbgerechten, daarnaast staat het ook boordevol lifestyle-ideeën, tips voor mooi en romantisch tafelen en bruikbare informatie over voeding en gezondheid.

 

KOOKBOEK BESTELLEN? DAT KAN HIER:

Cover Echt Eten van Pascale NaessensTitel:                     Echt Eten
Auteur:                Pascale Naessens
Uitgever:            TerraLannoo
ISBN:                    978 940 1470 520
Prijs:                     € 25,99

 

 

 

 

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept