Oud & Nieuw

Welke borrelhapjes passen bij CHAMPAGNE?

De grootste fout tijdens Oud & Nieuw: oliebollen en champagne! Waarom past dat niet? Champagne is te verfijnd en te complex van smaak. Bovendien door het zoete van de poedersuiker zal de champagne agressief gaan smaken. En dat is echt zonde!!! Maar wat past dan wel? Wat dacht je van deze vijf borrelhapjes bij Champagne?

Blini’s met kaviaar

Met deze Russische boekweitpannenkoekjes (blini’s) met crème fraîche en kaviaar steel je absoluut de show. De zilte kaviaar biedt goed tegenwicht tegen de ferme zuren van de champagne. Gouden combi.

Blini's met kaviaar
Zelfgemaakte blini’s met crème fraîche en kaviaar

Gougères (Franse kaassoesjes)

Perfecte begeleiders van champagne zijn de authentieke Franse kaassoesjes oftewel Gougères. De gist in de champagne wordt namelijk perfect opgevangen door de volle smaak van de kaas.

Gougères Franse kaassoesjes
Gougères zijn heerlijke knapperige Franse kaassoesjes

Amuse Caprese

Een champagne extra brut vraagt om een frisse borrelhapje ‘amuse caprese‘: een cocktailprikker met cherrytomaatje, basilicum en mini-mozzarella. Een extra accent geeft de groene olijf gevuld met citroen. Die accentueert het nootachtige aroma van de champagne! In 10 minuten gefixt!

amuse caprese
Amuse Caprese: zo klaar!

Chips gevuld met zalmkaviaar

De ultieme combinatie met champagne is dit knapperige chipje gevuld met zilte zalmeitjes. Een lust voor het oog en in 3 minuten klaar!

Chips gevuld met zalmtartaar
Chips gevuld met zalmtartaar

Rillettes van makreel

Rillettes gemaakt van gerookte makreel in plaats van eend. Dat combineert uitstekend met champagne. De frisse zuren bieden mooi tegenwicht aan het vetje in dit patéachtig smeerseltje. Geroosterd brood erbij; dat maakt de combi compleet!

Rillettes van makreel
Rillettes van makreel

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Behalve deze 5 borrelhapjes met champagne heb ik ook een artikel gemaakt met 5 borrelhapjes met andere bubbels. Denk aan Prosecco, Cava of Crémants. Benieuwd? Lees dan hier verder!

 

Kwaliteit Champagne, Cava en ander mousserend beoordeeld!
We beoordeelden dit jaar meer dan 40 betaalbare bubbels onder de € 30,- . Wil je weten wat onze toppers zijn uit deze test? Lees deze artikelen:
Mousserend uit andere landen

2 reacties op “Welke borrelhapjes passen bij CHAMPAGNE?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *