Weekmenu #23

5x Spaanse keuken hartveroverend lekker

Al meer dan 15 jaar is flamenco-dansen mijn passie! Elke week heb ik les, maar het is onwijs moeilijk. Ben je niet in Spanje geboren, dan leer je het nooit echt goed. Aanstaande zaterdag (22 juni) vindt voor de 12e keer het flamencofestival plaats in Rotterdam, en ik doe ook mee. Op de patio van Podium Grounds zijn er doorlopend live-optredens. Ook kun je binnen workshops in zang en dans volgen.

Daarom zet ik deze week culinair Spanje in de schijnwerpers in het weekmenu van I Love food & Wine. Geniet alvast van paella, tapas of arroz negro. Kom in de stemming en laat je verleiden om te komen kijken op 22 juni.

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we met 3x maal tapas op basis van groente. Een heerlijke zomerse tapasmaaltijd van de Flexikok.

Groente tapas maaltijd
Groente tapas maaltijd

DINSDAG

Op dinsdag maken we een Spaanse runderstoofschotel met chorizo. Smaakt ook in de zomer hartverwarmend. Serveer met aardappelpuree en een zomerse salade.

Runderstoofschotel met chorizo, gemaakt voor Gall & Gall
Runderstoofschotel met chorizo

WOENSDAG

Op woensdag eten we de Spaanse klassieker: paella met kip en gamba’s! Heb je geen paellapan, geen nood, want met een hapjespan lukt het ook!

Paella met kip en gamba's
Paella met kip en gamba’s

DONDERDAG

Al jarenlang een favoriet recept: kipfilet met zelfgemaakte rode-paprikajam. Een heerlijk recept uit de nieuwe Spaanse keuken. Begin alleen op tijd.

Kipfilet met rode paprikajam
Kipfilet met rode-paprikajam

VRIJDAG

Met oog op het weekend: Arroz negro met gamba’s. De rijst wordt gekleurd door inktvis-inkt. Helemaal niet moeilijk om te maken. Hiermee steel je de show. Onwijs lekker.

Arroz negro: Zwarte rijst met gamba's
Arroz negro: Zwarte rijst met gamba’s

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

Weekmenu 29 Méditerranée keukenZin gekregen in de mediterrane keuken? Hier vind je er nog vijf mogelijkheden.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *