Het witte goud ligt weer in de winkels, het aspergeseizoen is van start gegaan. Dit jaar wil ik minimaal elke week een aspergegerecht eten, want voor je het weet is het seizoen weer voorbij. Vandaag, op Meatless Monday, een simpele variant, maar wel erg lekker: omelet gevuld met asperges. De verse dragon zorgt voor een bijzonder accent.
Welke wijn bij omelet met asperges?
Bij verse asperges passen meerdere witte wijnen. Kies voor een Duitse Silvaner, Spaanse Rueda, Oostenrijkse Grüner Veltliner, Italiaanse Soave (aspergewijn 2019 van Anselmi bijvoorbeeld), of een Pinot Blanc uit de Elzas. Want zeker bij dit gerecht met omelet, past een witte wijn met wat zachtere zuren.
Omelet met asperges en dragon
Ingredienten
- stukje foelie
- 2 theelepels suiker
- 2 theelepels zout
- 8 asperges
- 5 eieren
- 3 eetlepels melk
- versgemalen peper
- 1 eetlepel fijngehakte verse dragon*
- 50 gram boter
Bereiding
- Breng ruim water aan de kook met foelie, suiker en zout. Kook de asperges in ca. 5 minuten in kokend water. Zet het vuur uit en laat de asperges nog 15 minuten nagaren. Schep ze uit de pan en dep goed droog met een theedoek.
- Intussen klop de eieren met de melk los. Breng op smaak met zout en peper. Roer de dragon erdoor.
- Verhit de boter in de koekenpannen, verdeel het eimengsel over de twee pannen en bak 2 omeletten. Laat het ei op laag vuur stollen, leg op elke omelet 4 asperges en rol het ei om de asperges. Laat de omeletten op de borden glijden en bestrooi met wat extra dragon. Serveer met witte rijst en een groene salade met kerstomaatjes.
Notities
Meer heerlijke recepten met bijpassend wijnadvies in je mailbox? Geef je hier op!
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen