Sinterklaas is achter de rug. En inmiddels staat mijn kerstboom in volle glorie in de kamer. Alle focus ligt nu op het komende kerstdiner. Weet jij al wat je gaat eten deze kerst? Vandaag dus geen ‘normaal’ weekmenu, maar inspiratie voor het kerstmenu. Vorige week waren dat 7 overheerlijke voorgerechten, vandaag komen de 7 lekkerste kerst soepen aan bod. Wat is jouw favoriete recept?
Aardperensoep met gamba’s
Met deze soep gemaakt van winterse aardperen maak je absoluut indruk. Aardperen, oftewel topinamboer, moet je misschien even bestellen bij je groenteboer. Het is een echt vergeten groente. Ze smaken heerlijk lichtzoetig en wat nootachtig. De gebakken gamba’s maken het helemaal af!
Courgettesoep met zalm
Courgettesoep doet het altijd goed. Dat lust eigenlijk iedereen, want hij is heerlijk zacht en romig van smaak. Hou je misschien niet van dille, vervang deze groene kruiden dan gewoon voor iets anders. Kies bijvoorbeeld basilicum of bieslook. Minstens zo lekker. De garnering van zalm maakt deze soep op en top feestelijk!
Bloemkoolsoep met amandelen
Mijn moeder maakte vroeger heel vaak bloemkoolsoep van het bloemkoolwater. Wij waren fan! Tegenwoordig pureren we de bloemkoolroosjes voor nog meer smaak. Deze bloemkoolsoep is zacht, romig en smeuïg. Vooral de topping van amandelen met geroosterde broodkruimels maakt het bijzonder. Bovendien lekker vegetarisch.
Romige slasoep met zalmcrostini
Nog een soep op basis van groente. Hier is gewone kropsla het uitgangspunt. Heel makkelijk om te maken. En de groene kleur is fantastisch. Zalmcrostini’s zorgen voor de finishing touch.
Clam chowder met vongole
Verrukkelijk vissoepje gemaakt van verse schaaldiertjes, de zogenaamde vongole. Even bestellen bij de visboer. Niet goedkoop, maar wel heerlijk van smaak. Met deze soep steel je gegarandeerd de show.
Doperwtencrème met paling
Oogstrelende soep op basis van diepvries doperwten. Een recept van sterrenkok Wil Demandt van restaurant Bordewijk (inmiddels gesloten!). De afwerking met gerookte stukjes paling maakt deze soep verrukkelijk.
Heldere bospaddenstoelenbouillon
Dit is de populairste soep van I Love Food & Wine. Heel makkelijk om te maken, niet al te zwaar en goed gevuld met diverse soorten paddenstoelen. Dat betekent ; een zachte start van je kerstdiner met een rijke smaak die iedereen zal bekoren.
MEER IDEEËN NODIG VOOR FEESTELIJKE KERST SOEPEN? Kijk op de kerstpagina van I Love Food & Wine!
- Verse groentesoep met balletjes
- Venkelsoep met coquilles
- Bietensoep met rode port
- Kreeftenbisque
- Romige mosselsoep
- Witlof-cappucino met kastanjes
Alvast veel voorpret gewenst bij het uitzoeken naar jouw perfecte kerstdiner.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen