Een van mijn favoriete tv-koks is de Australische Bill Granger. Hij heeft al vele kookboeken op zijn naam staan, maar het kookboek Bill’s Asian Basics is fantastisch. Uit dit boek komt dit milde roerbakgerecht. Niet moeilijk om te maken. Bovendien heel snel klaar! Het meeste werk zit eigenlijk in het vijzelen van de chilipasta. De sperziebonen blijven min of meer rauw. Dat lijkt misschien vreemd, maar dat zorgt juist voor een verrassend effect. Aziatische basilicum is niet overal te koop, maar volgens Bill zelf is het met gewone basilicum net zo lekker! En dat vinden wij ook!
Welke wijn bij roerbakgerecht met kipgehakt?
In eerste instantie heb ik dit gerecht gecombineerd en geproefd met een Grüner Veltliner. Maar dat bleek geen succes! De zuren moeten zachter zijn. Dus; kies voor bijvoorbeeld een Pinot Blanc uit de Elzas. Dat gaat uitstekend.
Klassieke geroerbakte kip met basilicum
Ingredienten
- 4 tenen knoflook
- 2 grote rode chilipepers
- 1/4 theelepel zeezout
- 2 eetlepels neutrale olie
- 600 gram kipgehakt
- 400 gram kousenband of sperziebonen in schuine stukken van 5 cm
- 2 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel donkere sojasaus
- 1 eetlepel suiker
- een handje vol Aziatische basilicum
- snuf gemalen witte peper
Extra nodig
- wok
Bereiding
- Stamp de knoflook, 1 chilipeper en het zout in een vijzel tot een pasta. Snijd de andere chilipeper in dunne ringetjes.
- Verhit de olie in een wok of koekenpan. Fruit de chilipasta en ringetjes chilipeper 30 seconden. Voeg het gehakt toe en roerbak 2 minuten tot het gaat kleuren. Doe de bonen erbij en roerbak nog 1 minuut. Voeg de vissaus, sojasaus en suiker toe en roerbak nog 30 seconden. Neem de pan van het vuur en roer de basilicum en witte peper door het gerecht.
- Lekker met rijst.
Ook fan van Bill Granger?
Uit dit kookboek Bill’s Asian Basics heb ik meerdere recepten gepubliceerd. Kijk ook eens naar:
Kookboek: Bill’s Asian Basics
Bill’s Asian Basics is al een ouder kookboek van de Australiër Bill Granger, dit keer met klassieke Aziatische gerechten die snel en gemakkelijk te bereiden zijn. Bill Granger heeft zich het koksvak zelf eigen gemaakt. Zijn ongecompliceerde en opgewekte benadering van koken zijn belangrijk. Die elementen komen terug in zijn kookboeken en recepten. Ook werkt Bill regelmatig voor culinaire tijdschriften of tv-series. Dit kookboek is in deze uitgave alleen nog tweede hands te koop.
Bestellen? Dat kan hier:
Titel: Bill’s Asian Basics. Ruim 100 favoriete recepten voor iedere dag.
Auteur: Bill Granger
Uitgever: Fontaine
ISBN: 978 90 5956 411 4
Prijs: € 18,95
Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.
Wil je dit recept niet kwijtraken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je iedereen inspireren, maar ook je recept makkelijk terugvinden.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen