Roerbak-kip met basilicum

Easy Monday
Roerbak-kip met basilicum

Op deze maandag een snelklaar-recept. Uit het kookboek Bill’s Asian Basics komt dit milde roerbakgerecht. Niet moeilijk te maken, het meeste werk zit in het vijzelen van de chilipasta. De sperziebonen blijven min of meer rauw. Dat lijkt vreemd maar geeft een verrassend effect. Aziatische basilicum is niet altijd makkelijk te verkrijgen maar volgens Bill zelf is het met gewone basilicum net zo lekker!

Welke wijn bij roerbak-kip met basilicum?

In eerste instantie heb ik dit gerecht gecombineerd en geproefd met een grüner veltliner. Maar dat bleek geen succes! De zuren moeten zachter zijn. Dus kies voor de pinot blanc uit de Elzas. Dat gaat uitstekend.

4 personen35 minuten

Ingrediënten

  • 4 tenen knoflook
  • 2 grote rode chilipepers
  • 1/4 theelepel zeezout
  • 2 eetlepels neutrale olie
  • 600 gram kipgehakt
  • 400 gram kousenband of sperziebonen, in schuine stukken van 5 cm
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 1 eetlepel suiker
  • een handje vol (Aziatische) basilicum
  • snuf gemalen witte peper

Stap 1

Stamp de knoflook, 1 chilipeper en het zout in een vijzel tot een pasta. Snijd de andere chilipeper in dunne ringetjes.

stap 2

Verhit de olie in een wok of koekenpan. Fruit de chilipasta en ringetjes chilipeper 30 seconden. Voeg het gehakt toe en roerbak 2 minuten tot het gaat kleuren. Doe de bonen erbij en roerbak nog 1 minuut. Voeg de vissaus, sojasaus en suiker toe en roerbak nog 30 seconden. Neem de pan van het vuur en roer de basilicum en witte peper door het gerecht.
Lekker met rijst.

VOEDINGSWAARDE P.P.: 429 Kcal, 29 gram Vet,  28 gram Eiwit, 12 gram Koolhydraat

Kookboek: Bill’s Asian Basics

Cover Bill's Asian BasicsOpnieuw een kookboek van de Australiër Bill Granger, dit keer met klassieke Aziatische gerechten die snel en gemakkelijk te bereiden zijn.

 

Bestellen? Dat kan hier:

Titel: Bill’s Asian Basics. Ruim 100 favoriete recepten voor iedere dag.
Auteur: Bill Granger
Uitgever: Fontaine
ISBN: 978 90 5956 411 4
Prijs: € 18,95

Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *