Pasta pesto

Meatless Monday
Pasta al pesto

Uit het kookboek Pasta Easy van Vivian Lui komt deze echte Italiaanse klassieker: pasta pesto. Je maakt eerste een verse pesto en schept hem daarna door de warme pasta. Simpeler kan eigenlijk niet. En zelf pesto maken is ook zo gedaan. Tenminste als je in het bezit bent van een keukenmachine, foodprocessor of staafmixer. Uiteraard kan het ook met de hand. Je pureert de basilicum dan fijn in een vijzel.

Zou je het kookboek Pasta Easy willen winnen? Dan kan! Doe dan mee aan onze win-actie. Hoe? Lees hier verder…

Wat drinken we erbij? Ook iets klassieks, zoals een sauvignon blanc uit de Nieuwe Wereld of een chardonnay met weinig hout. Het kan allebei.

4 personen15 minuten

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 60 gram basilicumblaadjes
  • 25 gram pijnboompitten, geroosterd
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 75 ml olijfolie, extra vergine
  • zout, versgemalen peper
  • 350 gram gedroogde pasta (bv rigatone of fusilli)

Stap 1

Doe alle ingrediënten voor de pesto in de kom van de foodprocessor, zonder de olijfolie. Maal fijn. Voeg, terwijl de moter draait, langzaam de olie erbij tot het een bijna gladde saus is. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2

Kook de pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing. Schep de pesto, met een scheut kookwater, door de hete pasta. Verdeel over 4 voorverwarmde pastaborden. Lekker met een groene salade met kerstomaatjes en geitenkaas.

Cover Pasta Easy

 

Kookboek Pasta Easy

Ruim tachtig gerechten met kant en klare pasta uit alle delen van Italië. Geschreven door Vivian Lui. De recepten zijn gevarieerd en niet moeilijk te maken.

 

 

 

Bestellen? Dat kan hier:

Titel: Pasta Easy
Auteur: Vivian Lui
Uitgever: Becht’s Uitgevers-Maatschappij, H.J.W.
ISBN: 9789023014829
Prijs: € 20,00

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *