Wat eten we de komende week? Buiten is het koud en regenachtig. Dat vraagt om winterse stoofschotels. Het liefst een doordeweekse stoofpotje dat ook nog eens snel en simpel te maken is. Daarom deze week 16 overheerlijke stoofgerechten. Allemaal anders, zodat het geen dag verveelt.
En, heb je zin in een glas wijn bij je eten? Bij elke stoofschotel vind je een bijpassend advies. Ook kun je je laten inspireren door mijn verhaal ‘Welke wijn bij stoofvlees’, daar staat alles nog een keer op een rijtje. Want daar gaat het om op I Love Food & Wine: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor mooie momenten aan tafel.
Ikariaanse eeuwigheidsstoof; een vegan stoofschotel
Hou je van supergezond, dan zit je helemaal goed met dit vegan stoofpotje met zwarte bonen van het Griekse eiland Ikaria! Hier wordt de bevolking probleemloos 100 jaar. Een recept uit het kookboek Blue zones. Heel makkelijk om te maken en verrassend lekker.
Indiase kipcurry Pasanda of Kip Korma
Heerlijk Indias recept van de ‘The Curry Guy’, oftewel de Engelsman Dan Toombs, is deze : Indiase kipcurry Pasanda. Je maakt deze curry met een potje milde Indiase curry pasta van Patak. Lijkt op een Kip Korma. Maar de kipcurry Pasanda staat wel veel sneller op tafel. In 15 minuten ben je klaar.
Ierse Lamsstoofpot
Ierse lamsstoofpot met guiness bier. Niet moeilijk om te maken, want de oven doet het werk. Heerlijk comfortfood voor gure dagen.
Kipgehaktballetjes in romige prei
Onweerstaanbare gehaktballetjes van kip in romige preisaus. Geweldig koolhydraatarm recept van de favoriete Vlaamse kookboekenschrijfster Pascale Naessens. Bovendien ook heel snel klaar!
2x Chili con carne
Een snelle chili con carne maak je met gehakt (heerlijk recept van Julius Jaspers. Maar een ‘echte’ chili con carne die maak je met rundvlees. Allebei erg lekker! Mmm…
Romige zuurkool met kip
Deze romige zuurkool met kip is hier in huis een onbetwiste klassieker. Als mijn kinderen zuurkool willen eten, dan staat dit gerecht bovenaan op hun favorietenlijst. Zelfs zuurkoolhaters trek je hiermee over de streep. Echt de moeite waard: heerlijk!!!
Moorse kip van Sergio Herman
Super makkelijk om te maken; deze meer dan verrukkelijke stoofschotel van 3-sterrenkok Sergio Herman. Kwestie van de ingrediënten in de ovenschaal of ovenvaste pan doen en de oven doet het werk.
Biet Bourguignon
Stoofpot boordevol wintergroenten, gemaakt van chioggia-biet, wortel, ui en portobello. Linzen geven body. Afkomstig uit het kookboek The Green Kitchen. Combineer met een glas Pinot Noir uit Duitsland.
Romige kipstoofpot met wortel
Dit is echt een aanrader: onze lievelingsstoofpot met kip. Gebaseerd op een Frans stoofpot-recept. Niet moeilijk, en in 30 minuten op tafel. Maar ook de Marokkaanse kip uit de tajine met olijven is aanbevelingswaardig.
Boeuf Bourguignon
Dit is echt een weekendrecept: mijn perfecte boeuf bourguignon. Een heerlijke klassieker die voor altijd op de favorietenlijst blijft. Heerlijk!
Groentestoofpot met venkel
Uit het boek VEG van Hugh Fearnley-Whittingstall komt dit groentegerecht met aardappel, venkel en tomaat. Harissa en ingemaakte citroen zorgen voor een Marokkaans tintje. De oven doet het werk!
Rode kip
Rode kip; dit is het familierecept van mijn schoonfamilie. Echt super! Iedereen maakt het, en de versie van mijn schoonmoeder is het allerlekkerst. Ik krijg nu al weer zin…
Rundvlees stoofschotel met pompoen
Op woensdag eten we nog even winters: stoofschotel met pompoen. Een van mijn favorieten met sucadelappen.
Lamscurry met cashewnoten
Dit stoofpotje van lamsvlees heeft een Indiaas accent. De yoghurt in combinatie met de cashewnoten maakt het heel speciaal. Lekker licht.
KLIK OP DE LINKJES VOOR DE RECEPTEN VAN DEZE STOOFSCHOTELS!
Meer ideeën nodig voor stoofschotels de komende week? Hier vind je een totaal-overzicht van recepten (ca. 50 stoofschotels) die op I Love Food & Wine te vinden zijn.
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Download voor slechts € 5,-.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen