De Indonesische keuken is terug van weleer! Dat is te merken aan de hele rits met kookboeken die zijn uitgebracht het afgelopen jaar: Basisboek Indonesisch, Smaak van De Sawa en Blauw. Volgende week komt er nog eentje bij: IndoRock van Vanja van der Leeden. Daarom deze week een ode aan deze fantastische authentieke keuken met overheerlijke gerechten afkomstig uit deze kookboeken. Dat wordt een hele week Indonesisch smullen van eigen hand.
Of je maakt alles in één keer en nodigt je vrienden uit voor een echte (!) Indonesische rijsttafel. Selamat makan!
Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies van I Love Food & Wine. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
Op Meatless Monday starten we met een Indonesisch broodje saté, gemaakt van tempeh en een salade van roedjak. Staat in 25 minuten op tafel. Maar let op: zet wel de tempeh op tijd in de marinade.
Ayam asam manis pedis, oftewel pittige kippendijen is een authentiek gerecht uit het kookboek BLAUW. In dit boek staan 70 signatuurgerechten van de koks van het restaurant Blauw in Utrecht en Amsterdam. Zo klaar, én onweerstaanbaar lekker.
Op donderdag eten we opnieuw vegetarisch: dadar boemboe manis asin. Dit is een heerlijk dikke omelet met een friszuur groentemengsel van de hand van Allard Sieburgh. Hij runt samen met zijn schoonmoeder een geheim adresje in Delft. Niet te versmaden.
Voor het weekend zetten we vis op tafel: ikan lemon zucchini. Het is een gerecht van ‘De vrouw met de baard’ uit het kookboek Soulfood. In 20 minuten klaar, en lekker dat het is!
Geef een antwoord