Voorjaarsgroenten

I Love Food & Wine WEEKMENU #19

Proef het voorjaar en verwen je zelf met al die mooie voorjaarsgroenten die nu weer in de winkel liggen: rabarber, doperwten, raapsteel, asperge, roodlof. We zetten ze in de schijnwerpers en brengen een zonnig lentemenu boordevol deze gezonde toppers. 

En…, bij al deze heerlijke gerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG 

We starten de week altijd met meatless monday. Deze vegetarische maaltijdsalade met groenten is gezond en watertandend lekker. Met rabarber, doperwten, choggiabiet en little gem.

Salade met gegrilde little gem 2
Salade met gegrilde little gem

DINSDAG

Op dinsdag zetten we de doperwten in het zonnetje: farfalle met doperwten en munt. Een heerlijk pastagerecht dat in 15 minuten op tafel staat.

Farfalle met doperwten en munt
Farfalle met doperwten en munt

WOENSDAG

Op woensdag eten we pizza met tuinbonen. De bodem maak je zelf, dat kost wat meer tijd. Het gaat sneller als je kiest voor kan-en-klaar bladerdeeg. Ook heel fijn.

Pizza Bianca
Pizza Bianca

DONDERDAG

Op donderdag een ovenschotel met voorjaarsgroenten. Op z’n Frans heet zoiets een clafoutis. Het ziet eruit als een quiche, maar wordt gemaakt met eieren.

Clafoutis met voorjaarsgroenten
Clafoutis met voorjaarsgroenten

VRIJDAG

Op vrijdag, met het oog op het weekend, zetten we het witte goud nogmaals op het menu: wat dacht je van deze ravioli met garnalen?

Ravioli met asperges en garnalen
Ravioli met asperges en garnalen

Klik op de linkjes voor het bijbehorende recept.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *