Familierecept
Rode kip van mijn schoonmoeder

Deze rode kip is een echt familierecept. Van wie het recept oorspronkelijk  afkomstig is, daar zijn de meningen over verdeeld. In ieder geval is het een lievelingsgerecht van mijn kinderen. Regelmatig kwam dit op tafel als mijn schoonmoeder voor ons kookte. Uiteindelijk heb ik het recept van haar gekregen, zodat ik het ook zelf op tafel kan zetten.

Welke wijn bij rode kip?

Vanwege de mooie kruidigheid van gember en koriander in dit kipgerecht, dan past met name een pinot gris uit de Elzas heel goed. Maar ook de pinot blanc van Tempé is door zijn complexiteit een goede keus.

4 personenca. 1 ½ uur

Ingrediënten

  • 600 gram kipfilet
  • zout, peper
  • 75 gram boter
  • 2 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 1 theelepel djintan
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel vet-sin
  • 1 eetlepel azijn
  • 150 ml tomatenketchup van Heinz
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 kleine teen knoflook, uitgeperst
  • 45 gram suiker
  • ½ bouillontablet

Stap 1

Kipfilet kleinsnijden. Bestrooien met zout en peper. In koekenpan 50 gram boter verhitten en kipfilet in ca. 10 minuten rondom bruinbakken. Intussen rode paprika en uien in kleine stukjes snijden. In braadpan rest van boter verhitten. Ui ca. 3 minuten licht fruiten. Paprika toevoegen en even meebakken. Kip met bakvet erdoor roeren. Toevoegen: kruiden, azijn, tomatenketchup, tomatenpuree, knoflook, bouillontablet en suiker. Kipmengsel ca. 1 uur zachtjes laten stoven tot de stukjes paprika in de rode saus versmolten zijn. Lekker met Basmati-rijst en broccoli.

 

Meer heerlijke kiprecepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *