Weekmenu #45

5x familie in de spotlight

I Love Food & Wine At Home: er wordt hier heel wat geproefd en beoordeeld in huis. En uiteindelijk heeft iedereen zo zijn favorieten. Deze week een kijkje in onze keuken; wat eet mijn familie het liefst? Ook benieuwd? Deze gouwe ouwen staan altijd in de spotlights.

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies (zie het recept). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Meatless Monday is het mijn dag en ik kies voor paddenstoelen. Eigenlijk heb ik dan twee grote favorieten: de quiche met champignons en walnoten en de paddenstoelenrisotto met knolselderij. Allebei toppertjes.

Paddenstoelenrisotto
Niet te zware risotto met paddenstoelen

DINSDAG

Op dinsdag is Tobias aan zet. Hij woont op zichzelf, maar als hij komt eten dan eet hij het liefst mijn goulash van varkensvlees. Een gouwe ouwe uit zijn kindertijd. Maar uiteindelijk komt hij met nog drie toppertjes op de proppen: laksa uit Singapore, pasta met garnalen en spaghetti bolognese.

Goulash van varkensvlees
Goulash van varkensvlees

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag: de dag van Mats (de vriend van mijn dochter Ninah). Als hij mag kiezen, dan staat de Tortelloni met geroosterde groente bovenaan. De gehaktballetjes worden gemaakt van verse worst. Echt heerlijk! Zeker als je de moeite neemt om zelf pesto te maken. Fluitje van een cent!

Tortellini met gehaktballetjes
Tortellini (of tortelloni) met gehaktballetjes

DONDERDAG

Op donderdag is Ninah aan de beurt om te kiezen. Eigenlijk vindt ze alles lekker dat op de site staat, zegt ze. Moeilijk kiezen dus! Maar deze zuurkool met kip is een van haar favorieten. (En ook die van ons!). Of toch liever de pasta met wodkasaus?

Romige zuurkool met kip
Romige zuurkool met kip

VRIJDAG

Voor het weekend; dan ligt de bal bij partner/vader Peter. Na even denken valt hij voor de Ravioli met sinaasappel en oesterzwammen. Die vindt echt iedereen verrukkelijk! Niet overslaan dus.

Ravioli met sinaasappel en kip
Ravioli met sinaasappel en kip

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Nog meer familierecepten nodig? Hier vind je er nog vijf.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *