Nog een kleine week, dan is het Pasen. Heb je al besloten wat je met Pasen gaat doen, en wat je op tafel gaat zetten? Misschien ben je van plan om een zonnige paasbrunch of paasbuffet te organiseren? Maar lekkere gerechten met kip of eieren ligt ook voor de hand. Of toch misschien iets met asperges, dat zorgt meteen voor een voorjaarsgevoel. Ik wil je alvast graag inspireren en geef je mijn favoriete gerechten voor Pasen; recepten die zorgen voor een echt feestgevoel.
Welke wijn bij gerechten voor Pasen?
Met Pasen eet je toch relatief licht. Iets met eieren of kip. Maar ook asperges of lamsvlees ligt voor de hand. Kijk voor de juiste wijn-keus bij elk recept. Daar vind je het beste bijpassende wijn-spijs advies. Maar één ding komt bij ons echt op tafel. En dat is een mousserende wijn. Dus kies voor Champagne, Cava of een Crémant. Meer weten? Lees mijn verhaal over de beste betaalbare bubbels.
Mijn lekkerste gerechten voor Pasen
Deze klassieker mag echt niet ontbreken, toch? Het Paasrecept bij uitstek de Egg Benedict: gepocheerde eieren met Hollandaisesaus. Dat hoort bij een Paasontbijt. Eén probleem; het is even wat werk.
Dit zonnige courgettetaartje past bij Pasen, door zijn mooie gele kleur. Oorspronkelijk maak je dit met citroenverbena, maar bieslook, munt of basilicum kan ook.
Ze zien er prachtig uit, deze multi-functionele omeletrolletjes gevuld met appel en cottage cheese (oftewel hüttenkäse). Dit is een ei-recept voor 1 persoon, maar heel gemakkelijk uit te breiden om voor meer personen te maken. Geschikt als ontbijt, lunch, diner of… op je Paasbuffet!
Asperges, ze liggen alweer in de winkel te lonken. Heb jij ze al op tafel gezet? Ik wel. Met Pasen zou ik kiezen voor mijn grote favoriet met gerookte zalm. Maar kijk ook naar dit artikel; hier staan twaalf aspergerecepten op een rij. Voor elk wat wils. Allemaal SUPER!
Kip en eieren horen bij Pasen. In dit Japanse gerecht, Kip Nanban, combineer je beide ingrediënten. Het is krokant gebakken kipfilet met een tartaarsaus van eieren. Niet moeilijk om te maken, in 30 minuten klaar.
Dit gevulde gehaktbrood is ook een toppertje voor je Paastafel. Spectaculair om te zien, en ook simpel om te maken. Dat betekent weinig moeite, groots effect.
Pasen is een goed moment om een lamsbout op tafel te zetten, vind ik. Dit recept van lamsvlees met groene asperges, afkomstig uit het kookboek 10 jaar Jeroen Meus, van de Vlaamse tv-kok Jeroen Meus ziet er prachtig uit. Je bereid het vlees in de oven. Dus dat is extra makkelijk.
GEVULDE EIEREN VAN MIJN MOEDER
Van plan om een paasbrunch te maken, dan zijn deze gevulde eieren een must. Héél simpel om te maken, sandwichspread is de smaakmaker. Een recept van mijn moeder! Maar ook de gevulde eieren met kimchi of met avocado zijn aanraders als gerechten voor Pasen.
Paasdessert om van te genieten?
Dit snelle dessert in laagjes, dat lijkt op een trifle, staat in mum van tijd op tafel!
KLIK OP DE LINKJES VOOR DE BIJBEHORENDE RECEPTEN VOOR PASEN!
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Download voor slechts € 5,-
Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄
Download 'm nu!
Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.
Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.
Bestel 'm direct!