Meatless Monday

Gevulde eieren met kimchi

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Eieren en Pasen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dus mocht je eieren overhebben, dan zijn deze gevulde eitjes voor bij de borrel misschien een leuk idee. Want kimchi, ei en kaas blijken een perfecte combinatie. Wel heel vullend, dus de bosui bovenop is een must.

Welke wijn bij eieren?

Eieren en wijn vormen misschien niet de allerbeste combinatie. Maar met mousserende wijn gaat het wel meer dan uitstekend. Dus kies voor champagne, cava of een crémant. Welke? Lees mijn test verhaal Betaalbare bubbels tot € 30,-. Of kijk nog even naar de rosé champagne van Marie Copinet in mijn webshop.

Meer ideeën nodig voor de paasbrunch van dit weekend? Met deze 10 gerechtjes wordt Pasen ook thuis heel fijn.

Paasbrunch met 11 ideeën (1)

 

 

Gevulde eieren op z’n Koreaans
Voorbereiding: 20 min
Gevulde eieren als borrelhap klinkt ‘outdated’. Maar deze eitjes met kimchi zijn trendy en uitdagend. Gebruik gewoon cheddar uit een zakje! En heb je geen crème-brûléebrander in huis. No problem, bestrooi de eitjes dan gewoon met de geraspte kaas.
Aantal 8 stuks

Ingredienten
  

  • 4 eieren
  • 1 eetlepel mayonaise
  • ½ theelepel mosterd
  • 2 eetlepels kimchi* fijngehakt
  • zout versgemalen peper
  • 1 bosuitje in fijne ringetjes
  • 25 gram cheddar geraspt

Extra nodig

  • crème-brûléebrander

Bereiding
 

  • Breng in een steelpannetje water aan de kook. Kook de eieren ca. 7 minuten bijna hard. Haal ze uit het water en laat schrikken onder koud stromend water.
  • Snijd intussen de kimchi fijn. Pel de eieren, snijd ze doormidden. Doe de dooiers in een kom met de mayonaise, mosterd en kimchi. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de bosui in dunne ringetjes. Schep het eigeelmengsel erug in de holletjes van de eieren. Bestrooi met cheddar. Gebruik een crème-brûléebrander om de kaas te smelten. Bestrooi met bosui en paprikapoeder.

Wat is kimchi?

Kimchi is een bijgerecht uit de Koreaanse keuken. In feite is het gefermenteerde kool. Je kunt het heel makkelijk zelf maken, maar er is ook een kant-en-klare variant in de supermarkt te koop van het merk Kesbeke. Je vindt het in het schap van de augurken en zilveruitjes.

Het Kookboek: Amazing Asia Vega

Kleurrijk Kookboek met vegetarische Aziatische gerechten. Gemaakt door de Nederlandse Emma de Thouars. Ze werkte o.a. voor 24 Kitchen, AllerHande, Lindenhoff en Dun Yong. Ze schreef eerder het Kookboek Amazing Asia waarmee ze veel lof oogste. In augustus komt haar derde boek uit Emma’s Amazing Asia Tofu.

Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hier:

Cover Amazing AsiaTitel : Amazing Asia Vega
Auteur : Emma de Thouars
Uitgever : Uitgeverij Nijgh Cuisine
ISBN : 978 90 3880 989 2
Prijs : € 29,99

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

2 reacties op “Gevulde eieren met kimchi”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept