Meatless Monday

Omeletrolletjes met appel & hüttenkäse

Vandaag, op Meatless Monday , maken we multifunctionele omeletrolletjes. Geschikt voor zowel ontbijt, lunch, tussendoortje, of als voorgerecht. Het recept is afkomstig uit het kookboek The Green Kitchen van David Frenkiel & Luise Vindahl. De schrijvers zeggen hierover het volgende: “Als we haast hebben, maken we deze omeletrolletjes. Onze dochter Elsa noemt het een pannenkoek. Het handige hiervan is dat je geen grote stapel hoeft te bakken. Het is een recept voor 1 persoon, maar je kunt er natuurlijk ook meer maken”.

Welke wijn bij omeletrolletjes?

Kies dan voor de witte Gaillac uit Zuidwest-Frankrijk.

 

Omeletrolletjes met appel en hüttenkäse uit de green kitchen.

Omeletrolletjes gevuld met appel

Voorbereiding: 10 minuten
Gezonde multifunctionele omeletrolletjes, gevuld met appel, kaneel en hüttenkäse. Supersnel op tafel.
Aantal 1 persoon

Ingredienten
 

Omelet

  • 1 ei
  • 1 eetlepel melk
  • snufje zout
  • 1 theelepel ghee kokosolie of olijfolie

Vulling

  • ½ rode appel geraspt
  • 3 eetlepels hüttenkäse (cottage cheese)
  • snufje kaneel
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • paar takjes tijm alleen de blaadjes

Bereiding
 

  • Klop het ei kort los in een kom met een scheutje melk en snuf zout.
  • Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Schenk het ei erin en bak 1 minuut aan de eerste kant en dan 30-45 seconden aan de andere. Keer voorzichtig om met een spatel.
  • Schep de ingrediënten voor de vulling in een kom door elkaar. Leg de omelet op een bord, schep de vulling in het midden en rol. Snijd doormidden en dien op.

TIP: Als je de omelet in vetvrij papier verpakt, is het ook een goed ontbijt voor onderweg.

    Het kookboek The Green Kitchen

    Cover Green KitchenThe Green Kitchen is een kookboek geschreven door Zweedse David Frenkiel en Deense Luise Vindahl. Zij laten zien dat vegetarisch eten heel verrassend kan zijn. Hun blog Green Kitchen Stories heeft veel volgers en inspireert mensen van over de hele wereld. In dit kookboek beschrijven ze hun fascinerende leven in Zweden. Ze vertellen over hun reizen en de grote eettafel waar ze aan eten. Zo gunnen ze iedereen een kijkje in hun keuken.

     

     

    Titel: The Green Kitchen
    Auteur: David Frenkiel & Luise Vindahl
    Uitgever: J.H. Gottmer/H.J. W. Becht
    ISBN nummer: 978 90 230 1423 2
    Prijs: € 24,95

     

     

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Rating recept