Weekmenu #19

5x het lekkerste met witte asperges

Het aspergeseizoen is in volle gang. Vanaf eind april is het seizoen officieel gestart, maar heb jij ze al op je bord gehad? Ik wel, want ik ben er dol op. Er staan dan ook heel veel (zo’n 25 stuks) superfijne asperge recepten op mijn website. Voor deze week kies ik de 5 allerlekkerste gerechten met dat prachtige witte goud van Nederlandse bodem. En dan weet ik zeker: elke dag wordt een feestmaal!

Bij deze aspergegerechten hoort vanzelfsprekend  een goed glas wijn. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Lees mijn verhaal WELKE WIJN BIJ ASPERGES. Of bestel gewoon een doosje van de aspergewijn van het jaar, dit jaar (opnieuw) gewonnen door  importeur Tire Bouchon in Gouda.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday beginnen we lekker makkelijk met een gerecht waarin witte asperges helemaal volledig tot hun recht komen: asperges met botersaus. Aangevuld met half hard gekookte eieren. Simpel maar ongeëvenaard.

Asperges met botersaus van Estée Strooker
Asperges met botersaus

DINSDAG

Wil je heel snel klaar zijn, kies dan voor deze asperges met ham in roomsaus. Een simpel, maar overheerlijk wokgerecht dat in 30 minuten op tafel staat.

Asperges met krieltjes en ham in roomsaus
Roergebakken asperges met krieltjes en ham in roomsaus

WOENSDAG

Hollandse asperges in een Aziatisch jasje; dat tref je aan in dit simpele recept: groene curry met asperges. Het is een Aziatische curry boordevol groenten zoals snijbonen, verse groene sojabonen en asperges. Bovendien niet alleen vegetarisch, maar ook nog eens vegan voor de liefhebber. Echt overheerlijk! Komt gegarandeerd op je favorietenlijst.

Groene curry met asperges uit het kookboek Easy Dinners van Louise de Brabandere
Groene curry met asperges

DONDERDAG

Donderdag, hemelvaartdag. Dus eigenlijk een officiële feestdag. We maken er dus een feestje van en zetten dit gerecht op tafel: asperges met gerookte zalm en romige oestersaus. Dit is een van mijn lievelingen! Ik kijk er nu al uit…

Asperges met zalm en oestersaus
Asperges met zalm en Aziatische oestersaus

VRIJDAG

Voor het weekend: asperges met tuinbonen en garnalen. Behalve asperges liggen ook de tuinbonen weer vers in de winkel. En met die zelfgemaakt kervelboter erbij ben je verzekerd van een TOP-gerecht. Staat in 60 minuten op tafel.

Asperges met tuinbonen en garnalen uit het kookboekje Asperges van de Nederlandse Jessica Lek
Asperges met tuinbonen en Hollandse garnalen

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 16 aspergesZin in nog meer asperge recepten? Hier vind je er nog vijf!

 

 

 

 

BEWAAR DEZE WITTE ASPERGE GERECHTEN OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu met de 5 allerlekkerste gerechten met witte asperges. Van eenvoudig (asperges met botersaus) en asperges met ham uit de wok tot heel feestelijk met tuinbonen,zalm of witte asperges met Hollandse garnalen. Recepten nodig? Ga naar de website #wijn-spijscombinatie #witte asperges #witte goud #vaneigenbodem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *