Paasbrunch

Gevulde eieren van mijn moeder

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Ken je dit? ‘Een ei hoort erbij’  óf  ‘één ei is geen ei, twee ei is een half ei, drie ei is een paasei’! Het zijn allemaal uitdrukkingen die ik van mijn moeder heb geleerd. Zo ook dit recept van haar gevulde eieren. Het geheim zit in het gebruik van Heinz Sandwichspread. Hierdoor wordt de vulling smeuïg, niet te zwaar, en lekker ‘fris’.  Een heerlijke klassieker voor de paaslunch, paasbuffet of paasborrel! Zeer simpel om te maken. Bovendien vindt iedereen dit lekker, want het hapt zo heerlijk weg…

 Meer ideeën nodig voor de paasbrunch van dit weekend? Met deze 11 gerechtjes wordt Pasen ook thuis heel fijn.

 

Paasbrunch met 11 ideeën
Elf heerlijke suggesties voor een mooie paasbrunch

 

20 stuks15 minuten

 Ingrediënten

  • 10 eieren
  • 2 volle eetlepels sandwichspread (Heinz)
  • 1 volle eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • zout, versgemalen peper
  • milde kiemgroente (AH)

Stap 1

Kook de eieren in ruim kokend water in 10 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren voorzichtig in de lengte doormidden. Haal met de punt van een mes de eidooiers uit het eiwit. Doe de dooiers in een kom. Voeg toe: sandwichspread, mayonaise, mosterd. Roer tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper

Stap 2

Schep de eidooiermassa in een (weggooi) spuitzak (deze zijn ideaal!). Zet de halve eiwitten op een schaal. Vul met de eidooiermassa. Garneer met milde kiemgroente of andere cress.

Bewaartip:

Keer als u eieren hebt gekocht het doosje af en toe om. De eidooier komt zo mooi in het midden van het ei te liggen.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

Geef je waardering
recipe image
Naam recept
Gevulde eieren van mijn moeder
Auteur
Geplaatst op
Totale kooktijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *