Paasbrunch

Gevulde eieren van mijn moeder

Ken je dit? ‘Een ei hoort erbij’  óf  ‘één ei is geen ei, twee ei is een half ei, drie ei is een paasei’! Het zijn allemaal uitdrukkingen die ik van mijn moeder heb geleerd. Zo ook dit recept van haar gevulde eieren. Het geheim zit in het gebruik van Heinz Sandwichspread. Hierdoor wordt de vulling smeuïg, niet te zwaar, en lekker ‘fris’.  Een heerlijke klassieker voor de paaslunch, paasbuffet of paasborrel! Zeer simpel om te maken. Bovendien vindt iedereen dit lekker, want het hapt zo heerlijk weg…

 Meer ideeën nodig voor de paasbrunch van dit weekend? Met deze 11 gerechtjes wordt Pasen ook thuis heel fijn.

 

Paasbrunch met 11 ideeën
Elf heerlijke suggesties voor een mooie paasbrunch

Hoe houd je de dooier in het midden?

Maak je gevulde eieren dan is het heel belangrijk dat de dooier mooi in het midden zit. Niets is erger, dan dat de dooier helemaal naar 1 kant is gezakt (meestal is dit dan de stompe kant waar de luchtkamer zit heb ik gemerkt) en je de dooier er dus niet meer zonder kleerscheuren eruit gewipt krijgt. Aan een kant houd je dan een doorzichtig dun wit randje over dat nauwelijks nog gevuld kan worden. Hoe los je dat op?

 1. Zorg dat je je eieren bewaard met de punt naar beneden. Aan de boven- en onderkant van de dooier zitten de zogenaamde hagelsnoeren die ervoor zorgen dat de dooier op z’n plaats blijft. Aan de puntige kant zitten drie hagelsnoeren en aan de stompe kant maar twee. Als je de eieren dan met de punt naar beneden bewaart, blijft de dooier het meest gecentreerd.
 2. Heb je hier niet op gelet, en heb je eieren die meer dan twee weken zou zijn, dan is er niet veel meer aan te doen. Enige oplossing is om tijdens het koken te blijven roeren.
 3. Gebruik (redelijk) verse eieren. Dat is mijn oplossing. Niet direct van de boer als ze net gelegd zijn, maar net gekocht in de supermarkt. Heb je té verse eieren, dan ontstaat het probleem  dat de eieren weer heel slecht te pellen zijn. Dat wil je ook niet, van die gevulde eieren met gehavende buitenzijde.
Gevulde eieren van mijn moeder

Gevulde eieren van mijn moeder

Bereiding: 15 minuten
Ouderwets gevulde eieren, volgens het recept van mijn moeder. Haar geheim: gebruik sandwichspread.
Aantal 20 stuks

Ingredienten
 

 • 10 eieren
 • 2 volle eetlepels sandwichspread Heinz
 • 1 volle eetlepel mayonaise
 • 1 theelepel Franse mosterd
 • zout versgemalen peper
 • milde kiemgroente AH

Bereiding
 

 • Kook de eieren in ruim kokend water in 10 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren voorzichtig in de lengte doormidden. Haal met de punt van een mes de eidooiers uit het eiwit. Doe de dooiers in een kom. Voeg toe: sandwichspread, mayonaise, mosterd. Roer tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper
 • Schep de eidooiermassa in een (weggooi) spuitzak (deze zijn ideaal!). Zet de halve eiwitten op een schaal. Vul met de eidooiermassa. Garneer met milde kiemgroente of andere cress.

Bewaartip:

Keer als u eieren hebt gekocht het doosje af en toe om. De eidooier komt zo mooi in het midden van het ei te liggen.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept