Mijn paasdessert is afkomstig uit het kookboek ‘Dagelijkse kost’ van Jeroen Meus. Hij noemt dit ‘Het makkelijkste dessert ooit’. Wat wil je nog meer op een feestelijke paasdag? Simpel, snel, maar toch luxe en héééél erg lekker; daar ben ik altijd voor in! Het is een 1-2-3 crumble van een laagje fruit, een romige mascarponecrème en toplaagje van koekjes. Serveer dit mini-toetje in mooie glaasjes, want presentatie is het halve werk! Niet moeilijk toch?
Welke wijn bij romig paasdessert met zomerfruit?
Het frisse zomerfruit vraagt om een dessertwijn met de smaak van aardbeien en frambozen. Een topkeus is de licht mousserende Brachetto d’aqui uit Piëmonte. Moet je misschien even naar zoeken, maar smaakt heerlijk fris, zacht mousserend en lichtzoet. Extra voordeel: laag in het alcohol. Maar ook een moscato d’asti zal er goed bij combineren.
Meer ideeën nodig voor pasen?
Hier vind je nog meer recepten die samen leiden tot een heerlijke makkelijke paaslunch.

Romig Paasdessert in een glaasje
Ingredienten
- 1 pakje diepvries zomerfruit à 250 gram
- 4 eetlepels suiker
- 250 gram mascarpone
- 100 ml slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
- ½ limoenschil geraspt
- 100 gram volkorenkoekjes
Extra nodig
- deegroller
Bereiding
- Doe het diepvries-fruit in een pan en laat dit op zacht vuur ontdooien tot een saus. Roer 2 eetlepels suiker erdoor. Laat afkoelen.
- Doe mascarpone en slagroom in een kom. Klop met een garde tot een crème. Roer 2 eetlepels suiker, 2 zakjes vanillesuiker en de limoenschil erdoor.
- Doe de koekjes in een plastic zakje en stamp ze fijn met een deegroller. Verdeel over 4 kleine glaasjes: zomerfruit, mascarponecrème en de verkruimelde koekjes. Serveer direct.
TIP
Doe het mascarponemengsel in een spuitzak, dan vul je de kleine glaasjes veel netter. De Hema verkoopt plastic wergwerp-spuitzakjes. Vul ze eerst met het mengsel en knip daarna een stukje van de onderkant voordat je gaat vullen.
Kookboek: Dagelijkse kost. Koken met gezond verstand
Kookboek met 100 recepten voor gevarieerde, toegankelijke en ongecompliceerde dagelijkse gerechten. De schrijver geeft ook kooktips en informatie over ingrediënten. Net als Pascale Naessens komt ook Jeroen Meus uit België. Zij houden allebei van makkelijk.
Bestellen? Dat kan hier:
Titel: Dagelijkse kost. Koken met gezond verstand.
Auteur: Jeroen Meus
Uitgever: Manteau
ISNB: 9789022333112
Prijs: € 24,99
Ga je dit recept maken? Laat mij weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook. Of geef je waardering hieronder aan door het aantal sterren.
Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.
BEWAAR DIT PAASDESSERT RECEPT OP PINTEREST!
Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Klik dan op de foto hieronder en bewaar het recept op een van je Pinterest borden.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!