Romige laagjesdessert

Voorpret voor Pasen
Romig paasdessert in laagjes

Mijn paasdessert is afkomstig uit het kookboek ‘Dagelijkse kost’ van Jeroen Meus. Hij noemt dit ‘Het simpelste dessert ooit’. Wat wil je nog meer op een feestelijke paasdag? Simpel, snel, maar héééél erg lekker; daar ben ik altijd voor in! Het is een 1-2-3 crumble van een laagje fruit, een romige mascarponecrème en toplaagje van koekjes. Serveer het dessert in mooie glaasjes, want presentatie is het halve werk! Niet moeilijk toch?

Welke wijn bij romig laagjesdessert?

Het frisse zomerfruit vraagt om een dessertwijn met de smaak van aardbeien en frambozen. Een topkeus is de licht mousserende Brachetto d’aqui uit Piëmonte. Moet je misschien even naar zoeken, maar smaakt heerlijk fris, zacht mousserend en lichtzoet. Extra voordeel: laag in het alcohol. Maar ook een moscato d’asti zal er goed bij combineren.

4 personen25 minuten

Ingrediënten

  • 1 pakje diepvries zomerfruit à 250 gram
  • 4 eetlepels suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • ½ limoenschil, geraspt
  • 100 gram volkorenkoekjes
  • Extra: deegroller

Stap 1

Doe het diepvries-fruit in een pan en laat dit op zacht vuur ontdooien tot een saus. Roer 2 eetlepels suiker erdoor. Laat afkoelen.

Stap 2

Doe mascarpone en slagroom in een kom. Klop met een garde tot een crème. Roer 2 eetlepels suiker, 2 zakjes vanillesuiker en de limoenschil erdoor.

Stap 3

Doe de koekjes in een plastic zakje en stamp ze fijn met een deegroller.  Verdeel over 4 kleine glaasjes: zomerfruit, mascarponecrème en de verkruimelde koekjes. Serveer direct.

 

Cover Dagelijkse kostKookboek: Dagelijkse kost

Kookboek met 100 recepten voor gevarieerde, toegankelijke en ongecompliceerde dagelijkse gerechten. De schrijver geeft ook kooktips en informatie over ingrediënten.

 

 

 

Bestellen? Dat kan hier:

Titel: Dagelijkse kost. Koken met gezond verstand.
Auteur: Jeroen Meus
Uitgever: Manteau
ISNB: 9789022333112
Prijs: € 24,99

Ga je dit recept maken? Laat mij weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook. Of geef je waardering hieronder aan door het aantal sterren.

Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

 

Geef je waardering
recipe image
Naam recept
Romig paasdessert in laagjes
Geplaatst op
Totale kooktijd
Waardering
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *