We beginnen de nieuwe week met een prachtig courgettetaartje. Deze hartige taart komt uit Greendelicious Kruiden van Natascha Boudewijn. Citroenverbena is echt een kruid voor in de moestuin. Je kunt het in tuincentra ook in potjes kopen. Maar ook allerlei andere, makkelijker verkrijgbare kruiden smaken prima in dit taartje, bijvoorbeeld basilicum, munt of citroenmelisse. Serveer er een groene salade bij.
Welke wijn drinken we bij courgettetaart?
Kies voor een frisse witte wijn; sauvignon blanc uit Lismore, Lazio blanco Cervinara of de Gaillac combineren allemaal uitstekend. Maar ook een rosé is een goede optie.
Courgettetaartje met citroenverbena
Ingredienten
- 3 plakjes diepvriesbladerdeeg
- 1 grote courgette
- olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 10 takjes citroenverbena
- 2 eieren
- 65 gram zachte roomkaas
- 3 eetlepels gehakte bieslook
- 2 eetlepels geraspte oude kaas
Extra nodig
- 2 quichevormpjes (ɸ 20 cm)
Bereiding
- Tip! Voeg de ingrediënten eenvoudig toe aan je AH-winkelmand door op het AH-icoontje te klikken.
- Verwarm de oven voor op 200℃. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de courgette in dobbelsteentjes.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de courgette in ca. 5 minuten goudbruin. Pers de knoflook erboven uit. Zet apart. Haal de blaadjes van de takjes citroenverbena en hak ze fijn.
- Vet 2 quichevormpjes in. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven oppervlak uit tot een dunne lap. Bekleed de vormpjes ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Klop de eieren los met de roomkaas. Roer de citroenverbena, bieslook, kaas en courgette erdoor. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Vul de vormpjes met het courgettemengsel en bak de taartjes in ca. 20 minuten gaar. Laat ze 10 minuten afkoelen voor het serveren. Serveer er een groene salade bij.
Kookboek Greendelicious kruiden
Natascha Boudewijn neemt je mee op een culinaire reis door de wondere wereld van kruiden. Per seizoen worden heerlijke kruiden en eetbare bloemen in de smakelijkste recepten in beeld gebracht.Volg de seizoenen via haar blog Greendelicious.
Bestellen? Dat kan hier:
Titel: Greendelicious kruiden. Koken met kruiden uit je eigen tuin.
Auteur: Natascha Boudewijn
Uitgever: Becht’s Uitgevers-Maatschappij, H.J.W.
ISBN: 9789023013921
Prijs: € 19,95
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen