Courgettetaartje met citroenverbena

Meatless Monday
Courgettetaartje met citroenverbena

We beginnen de nieuwe week met een prachtig courgettetaartje. Dit recept komt uit Greendelicious Kruiden van Natascha Boudewijn. Citroenverbena is echt een kruid voor in de moestuin. Je kunt het in tuincentra ook in potjes kopen. Maar ook allerlei andere, makkelijker verkrijgbare kruiden smaken prima in dit taartje, bijvoorbeeld basilicum, munt of citroenmelisse. Serveer er een groene salade bij.


Welke wijn drinken we bij courgettetaart?

Kies voor een frisse witte wijn; sauvignon blanc uit Lismore, Lazio blanco Cervinara of de Gaillac combineren allemaal uitstekend. Maar ook een rosé is een goede optie.

2 personenca. 45 minuten

Ingrediënten

  • 3 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 1 grote courgette
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 10 takjes citroenverbena
  • 2 eieren
  • 65 gram zachte roomkaas
  • 3 eetlepels gehakte bieslook
  • 2 eetlepels geraspte oude kaas
  • Extra: 2 quichevormpjes (ɸ 20 cm)

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200℃. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de courgette in dobbelsteentjes.Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de courgette in ca. 5 minuten goudbruin. Pers de knoflook erboven uit. Zet apart. Haal de blaadjes van de takjes citroenverbena en hak ze fijn.

Stap 2

Vet 2 quichevormpjes in. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven oppervlak uit tot een dunne lap. Bekleed de vormpjes ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Klop de eieren los met de roomkaas. Roer de citroenverbena, bieslook, kaas en courgette erdoor. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Stap 3

Vul de vormpjes met het courgettemengsel en bak de taartjes in ca. 20 minuten gaar. Laat ze 10 minuten afkoelen voor het serveren.

Cover Greendelicious kruidenKookboek Greendelicious kruiden

Natascha Boudewijn neemt je mee op een culinaire reis door de wondere wereld van kruiden. Per seizoen worden heerlijke kruiden en eetbare bloemen in de smakelijkste recepten in beeld gebracht.Volg de seizoenen via haar blog Greendelicious.

 

Bestellen? Dat kan hier:

Titel: Greendelicious kruiden. Koken met kruiden uit je eigen tuin.
Auteur: Natascha Boudewijn
Uitgever: Becht’s Uitgevers-Maatschappij, H.J.W.
ISBN: 9789023013921
Prijs: € 19,95

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *