CYOU zorgt voor jou

Gember-fruitshots: boost je immuunsysteem!

Na een paar maanden Covid-19 verbaasde Philo Hermans  van CYOU zich erover dat er vanuit de overheid of media nauwelijks aandacht werd besteed om middels voeding en beweging je immuunsysteem positief te stimuleren. De Ommetje app werd populair maar daar bleef het ongeveer bij. Geïnspireerd door een Amerikaans tv-programma ontwikkelde ze receptuur voor gember shots met vers fruit als start van elke dag. Op basis van puur vers fruit, munt, gember, kurkuma longa, zwarte peper en citroen. En zonder kleurstoffen of conserveermiddelen.

Het unieke van de shots is de combinatie van vers gejuicte ingrediënten, de duurzame glazen flesjes (want hergebruikt) en de gratis (diepgevroren) levering. De shots kunnen ook gecombineerd worden met personal coaching, leiderschap ontwikkeling en de geheimen  van de Blue-Zones (waar de meeste gezonde, vitale 100-jarigen ter wereld wonen). Als je je van binnen goed voelt, straal je dat ook uit.

CYOU met ananas en meloenshots
CYOU vitamineshots met ananas en meloen

Meten = weten

Philo: “ we hadden een zogenaamde voorloopgroep die de gember shots gingen gebruiken. Omdat meten weten is wilde ik graag horen welk effect de shots opleverden. Een van onze oudste gebruikers, Fer, 87 jaar, meldde na twee weken via een appje middels zijn dochter, dat hij alweer makkelijker de trap afliep. Was het slechts een mindset?
Weer twee weken later liet hij weten dat hij ’s morgens weer staand op een been zijn lange broek kon aantrekken. Zijn balans herstelde zich.
Een andere deelnemer noteerde na 6 maanden een daling van slecht cholesterol, wat bij mezelf ook het geval was, echt top! En alhoewel ik voorzichtig, maar niet schichtig door deze Covid-19 periode ga ben ik zelfs niet neusverkouden geweest. Ik voel me vitaal en fit.”

Als je je van binnen goed voelt, straal je dat ook uit

Wat gebeurt er in je lijf?

Ons lichaam zit ongelooflijk ingewikkeld en intelligent in elkaar. De gevarieerde, verse ingrediënten in de shots leveren allemaal een eigen bijdrage aan een goed functionerend (immuun)systeem. Ontstekingsremmend, weerstandverhogend, goed voor hart en bloed, lever ondersteunend, oppepper voor de darmen, anti-oxidanten. De variatie met vers fruit van het seizoen kent elk een eigen, specifieke bijdrage.

Zo bevatten aardbeien veel quercetine, ontstekingsremmers.

Munt bevat vitamine C, E, calcium en fosfor. En heeft bovendien anti-bacteriële en anti-virale eigenschappen.

Watermeloen is rijk aan het anti-oxidant lypoceen, het ondersteund behoud van gezonde ogen en soepele bloedvaten.

Ananas is uniek omdat het ’t eiwitsplitsende enzym bromaline bevat dat kan bijdragen aan een goede spijsvertering.

Mandarijnen helpen bij de aanmaak van rode bloedcellen, een gezond hart en vaatstelsel. En het helpt ook mee aan een mooie en gezonde huid.

Druiven bevatten o.a. kalium, een belangrijk stofje bij het in balans houden van bloeddruk. De smaken van de shots gaan mee met de seizoenen. Daarom bevat elke set shots zeker 8 verschillende ingrediënten qua seizoensfruit.

 

Wie is Philo Hermans?
Philo Hermans portretPhilo studeerde voedingsleer, werd hoofdredacteur van een culinair tijdschrift (toen TIP Culinair, nu Delicious), directeur van een uitgeverij, media specialist en focuste zich ondertussen op persoonlijke ontwikkeling. Ze schreef het boek: De wereld draait om jou (en dat is niet egoïstisch!). Zoals Philo zegt: “als jij goed in je vel zit, mentaal, emotioneel en fysiek,  heb je veel te geven, zorg dus eerst goed voor jezelf”. Nu is ze managing Partner van CuriousYou en CYOU, winkel voor Persoonlijk Leiderschap vanuit een holistische visie. Hier wordt een breed assortiment aan trainingen aangeboden die aansluiten bij wat jij nodig kunt hebben op elk moment in je (werkende) leven om het beste uit jezelf te halen.
(o.a. Pitch jezelf in 1 minuut, HOPPA time-management, deepdive in je ziel, kleding- en stylingadvies, je ikigai vinden zie www.cyou.nl)

 

Kurkuma en gember: de werking

Gember is niet voor niets populair. Het kan o.a. het maag- en darmslijmvlies beschermen en de opname van vitaminen en mineralen verhogen. Daarnaast gebruiken  we speciale kurkuma longa met extra toegevoegde curcumine. Dit helpt tegen koorts, infecties èn spijsverteringproblemen.

Wat doet het voor je lijf? Heb je nog even?

 • de secretie van gal vermeerderen
 • de stroom van gal naar de darmen bevorderen
 • de lever beschermen en ondersteunen in zijn functie
 • het gehalte aan gluthation in de lever verhogen
 • de detoxificatie van toxische stoffen bevorderen
 • de bloedplaatjes aggregatie remmen
 • het cholesterolgehalte verlagen
 • een katabole en metabole werking hebben op de vetabsorptie
 • gewrichtspijn bij reuma, artritris en artrose verlichten
 • hooikoorts dempen
 • en meer…

De toevoeging van zwarte peper geeft de shots niet alleen een pittige bite maar versterkt wel 1000 maal de werking van de curcumine in kurkuma.vKurkuma betekent niet voor niets: helend kruid bij uitstek!

CYOU vitamine shots met gember gemaakt door Philo Hermans
Diepgevroren CYOU vitamine shots worden geleverd in roze koeltas

Instant succes van CYOU met gember shots

Philo: “ Na de lancering van de gember shots met versgeperst fruit was het succes er meteen. Dat was natuurlijk superleuk. We leveren inmiddels ook aan bedrijven die de gezondheid van hun medewerkers mede centraal stellen”. De slow-juiced shots worden diepgevroren geleverd in handzame koeltasjes. Het beste effect krijg je door ’s morgens een shot te nemen op je nuchtere maag. Je lijf wordt als het ware direct van de waakvlam afgehaald en krijgt echt een boost! Maar ook als oppepper tussendoor, voor of na de sportschool of bij een inzakkertje tijdens het werken is zo’n shot heel fijn.

Meer weten of bestellen? Zie www.cyou.nl

 

Het boek

De rode draad in het boek is het leven van Philo (1952 maar gevoelsleeftijd 28) getrouwd, kinderen, kleinkinderen. Een bijna-vliegtuigongeluk gaf een eerste, heftige draai aan haar geordende, overzichtelijke leven. Haar ontmoeting kort daarna met een spiritueel leraar zet haar leven definitief op zijn kop. In plaats van haar leven ‘zomaar’ te leven gaat ze op zoek naar de zin achter dit leven. Wie is ze eigenlijk zelf, wat wil ze met de rest van haar leven en hoe pak je dat vervolgens aan? Praktisch, fascinerend, inspirerend.

Philo’s boek bestellen kun je hier:

cover boek Philo De wereld draait om jouTitel : De wereld draait om jou (en dat is niet egoïstisch!)
Auteur : Philo Hermans
Prijs : € 14,00