WineLife & Chenin Blanc

8,5 pnt: Vouvray uit de Loire

Lees je weleens WineLife; het wijnmagazine voor iedereen die van lekker drinken, eten en culinaire wijnreisjes houdt? In elk nummer verzorg ik de recepten bij de geselecteerde wijnen voor de Koopgids.
Een andere rubriek is ‘Rijst&’ proeft.
In die rubriek werden witte wijnen uit de Loire beoordeeld. Zo ook deze Vouvray van Domaine Alpha Loire.In ‘Rijst &’ proeft wijnexpert Magda van der Rijst samen met een professionele gastproever wijnen binnen een bepaald thema die voor iedereen makkelijk verkrijgbaar zijn, in de winkel of via een webshop. In de mei-editie (64) van WineLife staan wijnen van de chenin blanc-druif centraal.

Uit 71 wijnen kozen Rijst& Esmee Langereis (wijnjournalist, coauteur van De Grote Hamersma en assistent-wijnmaker) er 17 uit. Tegenwoordig maken ze, tijdens de proefsessie,  ook kleine korte filmpjes. Zo ook van deze winnaar Domaine Alpha Loire, Sables Blonds 2017, Vouvray die ik heb uitgekozen voor I Love Food & Wine. Kijk en luister hier even naar hun proefnotitie:

 

Charming Chenin: fris rond en compleet

Speciaal voor de lente en zomer zochten Magda van der Rijst en Esmee Langereis naar pure, opwekkende Chenins. Dat opwekkende zit hem vaak in de sappige zuren die zelfs een romige of zoete Chenin fris en fraai maken. Mijn oog viel op deze ‘Charming  Chenin’, zoals Magda in WineLife schrijft. Het is een dorstlessende wijn met het sappige van peer en meloen, aangevuld met het geurige aroma van bloemenhoning. Fris, rond en compleet. Hij komt uit Vouvray in de Loire, homeland van deze veelzijdige druif. Het is een heerlijke wijn om zomaar van te genieten, maar ook zeker een geschikte Chenin Blanc voor aan tafel. 

Sibrechts aardappelcurry
Aardappelcurry met linzen

 

Wat eten bij Domaine Alpha Loire, Sables Blonds 2017, Vouvray ?

Deze Chenin deed het geweldig bij een simpele omelet met champignons, maar er zijn veel meer passende gerechten. Probeer eens de volgende suggesties in combinatie met deze wijn.

Benieuwd naar de andere winnaars en hun proefportretten? WineLife 64 ligt nu in de winkel of lees via winelife.nl. Ook in dit nummer achtergrondinfo over de chenin blanc-druif en de wijnen die ervan gemaakt worden.

De volgende WineLife 65 ligt medio juni in de winkel. Met daarin Rijst& proeft rode wijnen van de sangiovese-druif afkomstig uit Toscane.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *