Voor het weekend

Ravioli met kip, sinaasappel en oesterzwammen

Simpel te maken en echt waanzinnig lekker: deze ravioli met kip, sinaasappel en oesterzwammen. Een absolute topper! Je bent er wellicht even mee bezig, maar het is de moeite meer dan waard. Voor de ravioli kook je de sinaasappelsap en crème fraîche in tot een romige saus. De gebakken oesterzwammen en kip geven een lekkere bite. Op het laatst doe je er nog wat sinaasappel partjes bij om het af te maken. Serveer er nog een lekkere salade bij!

Welke wijn drinken we bij ravioli met kip, sinaasappel en oesterzwammen?

Drink er een glas Viognier bij, afkomstig uit Piëmonte of Chili. Die smaakt mooi rond en fruitig met herkenbare aroma’s van abrikoos. Tegelijkertijd heeft hij zachte zuren met een frisse afdronk. Dit ravioli-gerecht combineert uitstekend hierbij! De romige saus en zachte ravioli matchen goed met de fluwelen mondbeleving van de wijn. Beiden bevatten voldoende zuren om op elkaar aan te sluiten. Smeuïg, verrassend en bijzonder… Maar ook een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika is een puike combinatie. Kies zelf maar…

 

Welke muziek erbij? Luister naar dit prachtig nummer van Damien Rice, met Delicate.

Ravioli met sinaasappel en kip

Ravioli met kip, sinaasappel en oesterzwammen

Bereiding: 1 uur
Heerlijk pastagerecht van verse ravioli gevuld met paddenstoelen in een romige saus van sinaasappel. Gebakken kip en oesterzwammen zorgen voor vulling. Onwijs lekker!
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 450 gram kipfilet in stukjes
  • zout versgemalen peper
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • 75 gram boter
  • 1 teentje knoflook
  • 250 ml droge witte wijn
  • 150 ml vers sinaasappelsap
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 theelepel ketoembar gemalen korianderzaad
  • 250 ml crème fraîche
  • ½ eetlepel suiker
  • 25 gram pijnboompitten
  • 150 gram oesterzwammen in reepjes
  • 2 handsinaasappels
  • 500 gram verse ravioli al funghi
  • ½ bakje tuinkers

Bereiding
 

  • Bestrooi de kip met zout, peper en paprikapoeder. Verhit 50 gram boter in een braadpan en bak de kip in ca. 4 minuten lichtbruin en net gaar. Schep uit de pan.
  • Voeg nog 25 gram boter aan het bakvet toe en laat smelten. Pers de knoflook erboven uit en bak even mee. Voeg toe: wijn, sinaasappelsap, bouillontablet en ketoembar. Breng aan de kook en lat op half hoog vuur ca. 5 minuten koken. Roer crème fraîche en suiker erdoor en laat in ca. 12 minuten op half hoog vuur inkoken tot sausdikte.
  • Rooster intussen in droge koekenpan de pijnboompitten lichtbruin. Schep uit pan en laat afkoelen. Verhit in dezelfde koekenpan 25 gram boter. Bak de reepjes oesterzwammen ca. 5 minuten. Zet apart.
  • Schil de sinaasappel zo dik dat de witte velletjes meegaan. Boven kom de partjes sinaasappel tussen de velletjes uitsnijden. Roer oesterzwammen en de kip door de saus en laat kort meewarmen. Schep de sinaasappelpartjes erdoor.
  • Breng intussen in een pan ruim water met zout aan de kook. Kook de ravioli in ca. 4 minuten gaar volgens gebruiksaanwijzing. Verdeel de ravioli over vier warme pastaborden. Schep de saus erover. Bestrooi met pijnboompitten en tuinkers. Lekker met een salade met kerstomaatjes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept