Ravioli met sinaasappel en kip

Voor het weekend
Ravioli met sinaasappel en kip

Simpel te maken en echt waanzinnig lekker: deze ravioli met kip, sinaasappel en oesterzwammen. Drink er een glas Viognier bij, afkomstig uit Piëmonte. Die smaakt mooi rond en fruitig met herkenbare aroma’s van abrikoos. Tegelijkertijd heeft hij zachte zuren met een frisse afdronk. Dit ravioli-gerecht combineert uitstekend hierbij! De romige saus en zachte ravioli matchen goed met de fluwelen mondbeleving van de wijn. Beiden bevatten voldoende zuren om op elkaar aan te sluiten. Smeuïg, verrassend en bijzonder… Maar ook een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika is een puike combinatie. Kies zelf maar…

4 personen1 uur
 

Welke muziek erbij? Luister naar dit prachtig nummer van Damien Rice, met Delicate.

Ingrediënten

  • 450 gram kipfilet, in stukjes
  • zout, versgemalen peper
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • 75 gram boter
  • 1 teentje knoflook
  • 250 ml droge witte wijn
  • 150 ml vers sinaasappelsap
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 theelepel ketoembar
  • 250 ml crème fraîche
  • ½ eetlepel suiker
  • 25 gram pijnboompitten
  • 150 gram oesterzwammen, in reepjes
  • 2 handsinaasappels
  • 500 gram verse ravioli funghi porcini
  • ½ bakje tuinkers

Stap 1

Bestrooi de kip met zout, peper en paprikapoeder. Verhit 50 gram boter in een braadpan en bak de kip in ca. 4 minuten lichtbruin en net gaar. Schep uit de pan. Voeg nog 25 gram boter aan het bakvet toe en laat smelten. Pers de knoflook erboven uit en bak even mee. Voeg toe: wijn, sinaasappelsap, bouillontablet en ketoembar. Breng aan de kook en lat op half hoog vuur ca. 5 minuten koken. Roer crème fraîche en suiker erdoor en laat in ca. 12 minuten op half hoog vuur inkoken tot sausdikte.

Stap 2

Rooster intussen in droge koekenpan de pijnboompitten lichtbruin. Schep uit pan en laat afkoelen. Verhit in dezelfde koekenpan 25 gram boter. Bak de reepjes oesterzwammen ca. 5 minuten. Zet apart.

Stap 3

Schil de sinaasappel zo dik dat de witte velletjes meegaan. Boven kom de partjes sinaasappel tussen de velletjes uitsnijden. Roer oesterzwammen en de kip door de saus en laat kort meewarmen. Schep de sinaasappelpartjes erdoor.

Stap 4

Breng intussen in een pan ruim water met zout aan de kook. Kook de ravioli in ca. 4 minuten gaar volgens gebruiksaanwijzing. Verdeel de ravioli over vier warme pastaborden. Schep de saus erover. Bestrooi met pijnboompitten en tuinkers. Lekker met een salade met kerstomaatjes.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *