Worldwide Wednesday

Citroenkip gevuld met Mediterrane kaas

Alvast een superlekker idee voor het Paasweekend. Deze gevulde kip past helemaal in het plaatje. Heerlijk mals en zo uit de oven op tafel. Je kunt hem van tevoren vullen en voorbereiden. Vlak voor het paasdiner gaat ie nog een uurtje in de oven. Zet maar alvast op je boodschappenlijst.

4 personen1 uur en 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 scharrelkip ± 1,5 kg
  • 150 g witte kaasblokjes in olie (potje, Apetina)
  • 2 citroenen
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 el fijne Dijonmosterd
  • 3 takjes verse rozemarijn, naaldjes fijngesneden
  • versgemalen peper en zeezout
  • extra: houten cocktailprikkers

Stap 1

Laat de kip minimaal een half uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175˚C. Laat de witte kaasblokjes uitlekken in een zeef, maar bewaar de olie. Boen de citroenen onder stromend water goed schoon. Boven kom van 1 citroen de schil raspen. Voeg toe: knoflook, mosterd, rozemarijn en 2 eetlepels van de bewaarde olie. Door elkaar roeren. Kaasblokjes erdoor scheppen. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de andere citroen in parten, eerst in de lengte doormidden en vervolgens nogmaals.

Stap 2

Vet een ovenschaal iets in met olie. Vul de kip met het witte kaas/citroenmengsel en 2 citroenpartjes. Maak dicht met een paar cocktailprikkers. Leg de gevulde kip in de ovenschaal. Bestrijk de bovenkant met nog wat olie (uit het potje) en bestrooi de kip met zeezout en versgemalen peper. Bak de citroenkip in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur gaar en goudbruin. Lekker met gebakken krieltjes en sperziebonen. Ook lekker bij een pasta met paddenstoelen.

Welke wijn bij ‘Mediterrane kip met citroen’?

Heerlijke gebraden kip met een licht krokante buitenzijde. Smeuïge gekruide vulling die licht citroenachtig smaakt. Deze kip kan met allerlei wijn goed uit de voeten. Een volle witte wijn met goede zuren, zoals de chenin blanc uit Zuid Afrika (Tweede Droom), de kruidige rosé van Niepoort doet het ook goed, evenals de Spaanse Monastrell uit Jumilla.

 

Wil je nog meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties ontvangen? Geef je dan hier op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *