Worldwide Wednesday

Citroenkip gevuld met Mediterrane kaas

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Alvast een superlekker idee voor het Paasweekend. Deze gevulde citroenkip past helemaal in het plaatje. Heerlijk mals en zo uit de oven op tafel. Je kunt hem van tevoren vullen en voorbereiden. Vlak voor het paasdiner gaat ie nog een uurtje in de oven. Zet maar alvast op je boodschappenlijst.

 

Welke wijn bij citroenkip?

Heerlijke gebraden kip met een licht krokante buitenzijde. Smeuïge gekruide vulling die licht citroenachtig smaakt. Deze kip kan met allerlei wijn goed uit de voeten. Een volle witte wijn met goede zuren, zoals de chenin blanc uit Zuid Afrika (Tweede Droom), de kruidige rosé doet het ook goed, evenals de Spaanse Monastrell uit Jumilla.

 

Citroenkip met mediterrane kaas. gevulde kip voor Pasen

Citroenkip gevuld met Mediterrane kaas

Bereiding: 1 uur 20 minuten
Totaal: 1 uur 20 minuten
Feestelijk, simpel en makkelijk. Deze citroenkip gevuld met mediterrane kaas past helemaal in een feestelijk menu voor het weekend. Zo klaar!
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 1 scharrelkip 1,5 kg
  • 150 gram witte kaasblokjes in olie potje, Apetina
  • 2 citroenen
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel fijne Dijonmosterd
  • 3 takjes verse rozemarijn naaldjes fijngesneden
  • versgemalen peper en zeezout
  • Tip! Voeg de ingrediënten eenvoudig toe aan je AH-winkelmand door op het AH-icoontje te klikken.

Extra nodig

  • houten cocktailprikkers, ovenschaal

Bereiding
 

  • Laat de kip minimaal een half uur op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 175˚C. Laat intussen de witte kaasblokjes uitlekken in een zeef, maar bewaar de olie. Boen de citroenen onder stromend water goed schoon. Boven kom van 1 citroen de schil raspen. Voeg toe: knoflook, mosterd, rozemarijn en 2 eetlepels van de bewaarde olie. Door elkaar roeren. Kaasblokjes erdoor scheppen. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de andere citroen in parten, eerst in de lengte doormidden en vervolgens nogmaals.
  • Vet een ovenschaal iets in met olie. Vul de kip met het witte kaas/citroenmengsel en 2 citroenpartjes. Maak dicht met een paar cocktailprikkers. Leg de gevulde kip in de ovenschaal. Bestrijk de bovenkant met nog wat olie (uit het potje) en bestrooi de kip met zeezout en versgemalen peper.
  • Bak de citroenkip in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur gaar en goudbruin.
  • Lekker met gebakken krieltjes en sperziebonen. Ook lekker bij een pasta met paddenstoelen.

Wil je nog meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties ontvangen? Geef je dan hier op.

 

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!