Easy Tuesday

Pasta met ragù van saucijzen: simpel recept

Wil je een Italiaanse pasta met ragù maken (oftewel ragù Bolognese), dan gebruik je meestal gehakt. Maar het is véél simpeler om de inhoud van saucijzen te gebruiken. Dit is ook gehakt, maar dan al lekker gekruid. Waarom moeilijk doen, als het ook makkelijk kan? Bovendien superlekker!

Welke wijn bij pasta met ragù?

Bij zo’n doordeweeks pastagerecht als dit smaakt iedere sappige rode wijn die je lekker vindt. Dus kies bijvoorbeeld voor een gewone Côtes du Rhône of een Rosso Toscana van Antinori (AH) die doet het altijd goed in combinatie met een gehaktsaus.

Mijn persoonlijke keukentip
Ik ben dol op mijn Le Creuset braadpan in kersenrood. Perfect voor elk gerecht dat gelijkmatige warmte nodig heeft. Een prachtige toevoeging aan de keuken die garant staat voor heerlijke diners, keer op keer.


 

 

Pasta met ragù van worst

Pasta met ragù van saucijzen

Bereiding: 35 minuten
Totaal: 35 minuten
Simpele pasta met een gehaktsaus gemaakt van saucijzen. Snel, simpel en overheerlijk.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 eetlepels rozemarijnnaaldjes fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook in dunne plakjes
  • 500 gram saucijzen liefst Italiaanse venkelworst of wildzwijnworst
  • 250 ml rode wijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gram
  • zout versgemalen peper
  • 500 gram verse tagliatelle
  • 80 gram Parmezaanse kaas geraspt

Bereiding
 

  • Verhit in een grote pan met dikke bodem de olie op matig vuur. Bak de ui in ca. 3 minuten goudbruin. Voeg de knoflook en rozemarijn tegen het eind toe en bak even mee.
  • Ontvel intussen de worsten en verkruimel het worstvlees. Gooi het vel weg. Voeg het vlees toe aan de uien. Draai het vuur iets hoger en bak het vlees rondom rul en bruin. Roer de wijn erdoor en laat in ca. 2 tot 3 minuten inkoken.
  • Voeg toe: tomatenpuree en bak even mee. Voeg de tomaatblokjes met vocht toe. Draai het vuur hoger en breng aan de kook. Laat de ragù in ca. 15 minuten zachtjes gaar sudderen. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Kook intussen de pasta beetgaar (4 minuten) volgens gebruiksaanwijzing. Giet af in een vergiet. Verdeel over 4 voorverwarmde pastaborden. Schep de ragù erop en bestrooi met Parmezaanse kaas.
  • Lekker met ratatouille (escalivada) of een groene salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept