Paddenstoelenquiche met walnoten

Voor het weekend
Paddenstoelentaart met walnoten

Voor het weekend maak ik graag deze paddenstoelentaart met walnoten. Een recept geïnspireerd op een recept uit het kookboek ‘Cucina Maria’. Een fotoloos kookboekje met onwijs makkelijke (en lekkere) Italiaanse recepten. Echt een aanrader. Zo ook deze herfsttaart met herfstingrediënten als paddenstoelen, walnoten en spek. Je kunt deze taart als hoofdgerecht eten met een groene salade erbij. Maar ook heel geschikt als borrelhapje. Snijd dan zo’n quiche in ca. 16 mooie punten. Succes verzekerd!!!

Welke wijn bij Paddenstoelentaart met walnoten?

Knapperig taartje belegd met paddenstoelen en walnoten. Beaujolais afkomstig uit een van de crus is een goede keus. Maar ook een Italiaanse Dolcetto is een aanrader.

4 personen45 minuten

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg voor taart (koeling)
  • 25 gram boter
  • 100 gram gerookte spekreepjes
  • 3 sjalotjes, fijngehakt
  • 450 gram gemengde paddenstoelen, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 50 gram walnoten, fijngehakt
  • zeezout, versgemalen zwarte peper
  • 3 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
  • Extra: Quichevorm ɸ 26 cm, ingevet

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Prik met een vork hier en daar wat gaatjes in het deeg. Smelt de boter in een grote koekenpan. Fruit de spekblokjes en sjalotjes ca. 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit.  Voeg de paddenstoelen toe en bak ca. 3 minuten mee. Roer de noten erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Paddenstoelen quiche stap 2
Paddenstoelenmengsel voorbakken in de koekenpan

Stap 2

Klopt de eieren los met de slagroom en peterselie. Verdeel het paddenstoelenmengsel over de bodem van de quichevorm. Giet het eimengsel erover.

Verdeel het eimengsel over de paddenstoelen stap 2

Stap 3

Bak het taartje ca. 30 minuten in het midden van de oven tot het deeg goudkleurig is. Dien heet of koud op.

 

Ga je dit recept van I Love Food & Wine maken? Laat mij dan weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook, tag @ILoveFoodWineNl. Je kunt ook je waardering onderaan dit recept invullen; klik en geef sterren!

Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *