Weekmenu #18

5x gezonde voorjaarsgroenten op het menu

Wat gaan we eten de komende week? Al schijnt de zon maar af en toe, het is toch echt voorjaar. In de winkel liggen weer prachtige voorjaarsgroenten als: rabarber, doperwten, raapstelen, asperges, roodlof. Die gaan we op tafel zetten, Geniet van deze 5 heerlijke lente recepten. 

Welke wijn bij voorjaarsgroenten?
Bij al deze voorjaarsgroenten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Kijk hiervoor naar mijn wijnadvies bij elk recept. Of lees mijn verhaal Welke wijn bij groenten?

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG 

We starten de week altijd met meatless monday. Deze vegetarische maaltijdsalade met groenten is gezond en watertandend lekker. Met rabarber, doperwten, choggiabiet en little gem. Geeft er lekker bruin stokbrood bij!

 

Salade met gegrilde little gem 2
Salade met gegrilde little gem

DINSDAG

Recept: Farfalle met doperwten en ham

Op dinsdag zetten we de doperwten in het zonnetje: farfalle met doperwten en munt. Verse doperwten zijn er nog niet, dus deze voorjaarsgroente komt nog even uit de diepvries. Maar dat betekent wel dat je in 15 minuten iets gezonds op tafel hebt staan.

Farfalle met doperwten en munt
Farfalle met doperwten en munt

WOENSDAG

Op woensdag eten we pizza met tuinbonen. De bodem maak je zelf, dat kost wat meer tijd. Wil je sneller klaar zijn? Kies dan voor kant-en-klaar bladerdeeg. Ook heel fijn.

 

Pizza Bianca
Pizza Bianca

DONDERDAG

Op donderdag een ovenschotel met groenten als groene asperges, tomaten en bleekselderij. Op z’n Frans heet zoiets een clafoutis. Het ziet eruit als een quiche, maar wordt gemaakt met eieren.

 

Clafoutis met voorjaarsgroenten
Clafoutis met voorjaarsgroenten

VRIJDAG

Op vrijdag, met het oog op het weekend, zetten we natuurlijk het witte goud op het menu: wat dacht je van deze ravioli met garnalen? Of maak een keus uit deze twaalf asperge gerechten.

Ravioli met asperges en garnalen
Ravioli met asperges en garnalen

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT met voorjaarsgroenten.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.