Weekmenu #12

10x de lekkerste ei-gerechten voor Pasen

Nog een weekje te gaan en dan is het Pasen. Misschien ben je van plan om een zonnige paasbrunch of paasbuffet te organiseren? Maar in ieder geval krijgen eieren een hoofdrol. Wat kun je daar voor lekkers mee doen? Ik zet mijn 10 allerbeste ei-gerechten op een rijtje, zodat je alvast in de ‘mood’ kan komen…

Welke wijn bij ei-gerechten?

Eieren en wijn vormen niet meteen de beste combinatie. Eidooier legt een film in de mond. Daarom is een mousserende wijn de beste optie. Die maakt de mond weer schoon. Dus kies voor Champagne, Cava of een Crémant. Meer weten? Lees mijn verhaal over de beste betaalbare bubbels.

Corpinnat LR Betaalbare Bubbels-
Betaalbare bubbels tot 30 euro

 

Tien ei-gerechten op een rijtje

Egg Benedict

Een echte klassieker is de Egg Benedict: gepocheerde eieren met Hollandaisesaus. Dat hoort bij een Paasontbijt. Dus verwen je lief met dit geweldige ei-gerecht.

Eggs Benedict
Egg Benedict

OMELETROLLETJES

Multi-funchtionele omeletrolletjes gevuld met appel en cottage cheese (oftewel hüttenkäse). Dit is een ei-recept voor 1 persoon, maar heel gemakkelijk uit te breiden om voor meer personen te maken. Geschikt als ontbijt, lunch, diner of… op je Paasbuffet!

Omeletrolletjes met appel en hüttenkäse
Omeletrolletjes met appel en hüttenkäse

OMELET MET ASPERGES EN DRAGON

Omelet gevuld met witte asperges en dragon; een voorjaarsgerecht bij uitstek. Want behalve Pasen vieren we tegelijkertijd de start van het aspergeseizoen. Let op: gerecht voor 2 personen. Staat in 30 minuten op tafel. Salade erbij en klaar is Kees.

Omelet met asperges en dragon
Omelet met asperges en dragon

EIEREN UIT DE OVEN

Dit is een zeer simpel en snel recept uit het kookboek I Love Health van Daisy Oppelaar: eieren met geitenkaas en kerstomaat uit de oven. Net als de omeletrolletjes een recept voor 1 persoon. Zitten er méér personen aan tafel? Geen enkel probleem: verdubbel de hoeveelheden en gebruik een grotere ovenschaal. In 20 minuten ben je klaar.

 

Makkelijk, snel en gezond recept van eieren met geitenkaas uit de oven. O.a. met cherrytomaatjes, ei, geitenkaas
Eieren met geitenkaas uit de oven

SCOTCH EGGS

Klassieker uit de Britse keuken: Scotch Eggs (verstopte eieren); dit zijn kleine henne-eitjes omringd door gehakt die vervolgens gepaneerd en gefrituurd worden. Lijkt ingewikkeld, maar staan toch heel snel (20 minuten) op tafel.

Scotch eggs uit het kookboek Eieren van Sophie Matthys
Scotch Eggs; klassieker uit de Schotse keuken

GEVULDE EIEREN VAN MIJN MOEDER

Van plan om een paasbrunch te maken, dan zijn deze gevulde eieren een must. Héél simpel om te maken, want je gebruikt sandwichspread als smaakmaker. Een recept van mijn moeder!

Gevulde eieren van mijn moeder
Gevulde eieren van mijn moeder

ZELFGEMAAKTE EIERSALADE

Eiersalade; dat maak je gewoon zelf. Smaakt beter dan alle kant-en-klare versies uit de supermarkt. Bovendien heel snel gemaakt. Dit is mijn toprecept! Past op elk moment, maar zeker een van de beste lunch gerechten met ei. Van ontbijt en lunch tot borrelhapje of op je Paasbuffet.

Eiersalade voor op brood uit het kookboek Saladebijbel van Welmoed Bazoen
Eiersalade

CHINESE ROEREI

Dit keer geen gewone roerei met zalm, maar een ei-recept op z’n Chinees. Met lente-ui, tomaat en sojasaus. Echt superlekker. En heel snel gemaakt.

Roerei met tomaat van Jason Wang uit Xi'an Famous Foods
Roerei met tomaat van Jason Wang uit Xi’an Famous Foods

RENDANG VAN EIEREN

Uit het kookboek Boekoe Kita komt dit Indische recept met eieren. Het zijn gekookte eieren in een geurige knoflook-uiensaus. Snel en makkelijk om te maken. Verrassend lekker.

Rendang van eieren uit het kookboek boekoe kita van Mirjam van der Rijst & Harold Pareira
Rendang van eieren

OEUF DUR MAYONAISE

Een Franse klassieker als borrelhap: oeuf dur mayonaise. Wow; dit is echt een van mijn favorieten. Wel je mayonaise zelf maken. Helemaal niet moeilijk met de staafmixer en zo gepiept. In dit recept voegt Carine nog een ansjovisje toe. Hoeft niet, maar dat maakt het nog wat specialer. Ook leuk als amuse tijdens je paasbrunch.

Oeufs dur mayonnaise met anjovis uit het kookboek Cuisine Carine van Carine Gaasterland
Oeufs dur mayonnaise met anjovis

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT van deze ei gerechten!

Benieuwd naar mijn e-book met wereldgerechten?
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Download voor slechts € 5,-

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *