Nog een weekje te gaan en dan is het Pasen. Misschien ben je van plan om een zonnige paasbrunch of paasbuffet te organiseren? Maar in ieder geval krijgen eieren een hoofdrol. Wat kun je daar voor lekkers mee doen? Ik zet mijn 10 allerbeste ei-gerechten op een rijtje, zodat je alvast in de ‘mood’ kan komen…
Welke wijn bij ei-gerechten?
Eieren en wijn vormen niet meteen de beste combinatie. Eidooier legt een film in de mond. Daarom is een mousserende wijn de beste optie. Die maakt de mond weer schoon. Dus kies voor Champagne, Cava of een Crémant. Meer weten? Lees mijn verhaal over de beste betaalbare bubbels.
Tien ei-gerechten op een rijtje
Egg Benedict
Een echte klassieker is de Egg Benedict: gepocheerde eieren met Hollandaisesaus. Dat hoort bij een Paasontbijt. Dus verwen je lief met dit geweldige ei-gerecht.
Multi-funchtionele omeletrolletjes gevuld met appel en cottage cheese (oftewel hüttenkäse). Dit is een ei-recept voor 1 persoon, maar heel gemakkelijk uit te breiden om voor meer personen te maken. Geschikt als ontbijt, lunch, diner of… op je Paasbuffet!
Omelet gevuld met witte asperges en dragon; een voorjaarsgerecht bij uitstek. Want behalve Pasen vieren we tegelijkertijd de start van het aspergeseizoen. Let op: gerecht voor 2 personen. Staat in 30 minuten op tafel. Salade erbij en klaar is Kees.
Dit is een zeer simpel en snel recept uit het kookboek I Love Health van Daisy Oppelaar: eieren met geitenkaas en kerstomaat uit de oven. Net als de omeletrolletjes een recept voor 1 persoon. Zitten er méér personen aan tafel? Geen enkel probleem: verdubbel de hoeveelheden en gebruik een grotere ovenschaal. In 20 minuten ben je klaar.
Klassieker uit de Britse keuken: Scotch Eggs (verstopte eieren); dit zijn kleine henne-eitjes omringd door gehakt die vervolgens gepaneerd en gefrituurd worden. Lijkt ingewikkeld, maar staan toch heel snel (20 minuten) op tafel.
GEVULDE EIEREN VAN MIJN MOEDER
Van plan om een paasbrunch te maken, dan zijn deze gevulde eieren een must. Héél simpel om te maken, want je gebruikt sandwichspread als smaakmaker. Een recept van mijn moeder!
Eiersalade; dat maak je gewoon zelf. Smaakt beter dan alle kant-en-klare versies uit de supermarkt. Bovendien heel snel gemaakt. Dit is mijn toprecept! Past op elk moment, maar zeker een van de beste lunch gerechten met ei. Van ontbijt en lunch tot borrelhapje of op je Paasbuffet.
Dit keer geen gewone roerei met zalm, maar een ei-recept op z’n Chinees. Met lente-ui, tomaat en sojasaus. Echt superlekker. En heel snel gemaakt.
Uit het kookboek Boekoe Kita komt dit Indische recept met eieren. Het zijn gekookte eieren in een geurige knoflook-uiensaus. Snel en makkelijk om te maken. Verrassend lekker.
Een Franse klassieker als borrelhap: oeuf dur mayonaise. Wow; dit is echt een van mijn favorieten. Wel je mayonaise zelf maken. Helemaal niet moeilijk met de staafmixer en zo gepiept. In dit recept voegt Carine nog een ansjovisje toe. Hoeft niet, maar dat maakt het nog wat specialer. Ook leuk als amuse tijdens je paasbrunch.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT van deze ei gerechten!
Benieuwd naar mijn e-book met wereldgerechten?
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Download voor slechts € 5,-
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen