Meatless Monday

Rendang van eieren (eieren in geurige knoflooksaus)

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Boekoe Kita is een van die kookboeken waarvan ik blij ben dat ik hem ooit heb gekocht. Heerlijke authentieke Indische familierecepten van Mirjam van der Rijst & Harold Pereira verzameld in een prachtig kleurrijk boek. Al eerder publiceerde ik twee recepten uit dit kookboek: Indische bonensoep en de tahoe telor. Maar ook dit overheerlijke recept ‘rendang van eieren’ wil ik graag met jullie delen.

Welke wijn bij rendang van eieren?

Eiergerechten blijven een beetje lastig om er een passende wijn bij te vinden. Meestal gaat het goed in combinatie met een mousserende droge wijn als champagne, cava of crémant. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Wellicht past een biertje beter? Niet geprobeerd, maar bierista.nl adviseert een aantal frisfruitige biertjes in combinatie met eieren (zie hier). Nog beter; kies voor de ambachtelijke biertjes van de Aziatische kok Kevin Lin: iKi Beer. Die ga ik uitproberen…, want ze zijn bij uitstek gemaakt als drank bij Aziatische gerechten. Wordt het Thai Sweet Basil of Lemongrass? Ik kom erop terug.

Rendang van eieren uit het kookboek boekoe kita van Mirjam van der Rijst & Harold Pareira
Rendang van eieren
Voorbereiding: 35 min
Snel, makkelijk en verrukkelijk is dit eiergerecht in geurige knoflooksaus.
Aantal 4 personen

Ingredienten
  

  • 10 eieren
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel koenjit kurkuma
  • 1 theelepel djahé gemberpoeder
  • 2 eetlepels zonnebloem- of rijstolie
  • 500 ml bouillon
  • 50 gram santen

Extra nodig

  • blender of magimix

Bereiding
 

  • Zet de eieren op met water en kook ze in ca. 7 minuten bijna hard. Spoel ze af onder koud stromend water en pel ze.  Prik de eieren rondom in met een vork zodat de saus er goed in kan trekken.
  • Doe de uien, knoflook, sambal, laos, koenjit, djahé in de keukenmachine en pureer fijn. Verhit in een pan de olie en bak het uimengsel in ca. 3 minuten zachtjes glazig. Voeg de bouillon en de santen toe. Breng aan de kook. Leg de eieren erin. Laat alles op matig vuur ca. 20 minuten sudderen tot de saus dik wordt.
  • Lekker met witte rijst en roergebakken groenten.

Het Kookboek: Boekoe Kita

Boekoe Kita, geschreven en gefotografeerd door de Nederlandse Mirjam van der Rijst & Harold Pereira, is een heerlijk kookboek. Vooral de opzet van het boek is heel speciaal. Je maakt kennis met 11 Indische families die al jarenlang in Nederland wonen. In de basis zijn hun recepten heel authentiek, maar in de loop der jaren gaven kinderen en kleinkinderen deze recepten een geheel eigen twist.

Daarnaast is het boek aantrekkelijk en verrassend in de vormgeving, met frisse kleurrijke fotografie. Dat nodigt uit om eruit te koken. Bovendien zijn alle recepten ook nog eens heel eenvoudig om te maken.

Bestellen kun je hier:

Cover Boekoe KitaTitel : Boekoe Kita (ons boek)
Auteurs: Mirjam van der Rijst & Harold Pereira
Uitgever : Uitgeverij Terra
ISBN : 978 90 8989 858 6
Prijs : € 15,-

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept