Weekmenu #42

5x hartverwarmende najaarsfavorieten

Wat gaan we eten de komende week? De dagen worden korter, de herfst doet nu echt z’n intrede. Je krijgt steeds meer zin in lekkere stoofpotjes en dampende maaltijdsoepen. Tenminste ik wel! Daarom deze week een week lang genieten van mijn heerlijke verwarmende najaars gerechten.

En bij al deze heerlijke najaars gerechten drinken we natuurlijk ook een glas wijn. Uiteraard een bijpassende. Het wijnadvies vind je bij elk recept. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan. Laat je inspireren…

MAANDAG Uiensoep van rode uien

Op meatless monday starten we met een lekkere uiensoep. Niet van gele uien, maar van rode uien. Stokbrood erbij en klaar is Kees.

Rode uiensoep
Rode uiensoep met port

DINSDAG Varkenswangen in kriekbier

Voor de dinsdag eten we varkenswangen in kriekbier. Een geweldig recept van tv-kok Jeroen Meus uit zijn kookboek Dagelijkse kost 2. Ze moeten even stoven, maar worden verrukkelijk mals. Aanrader!!!

Varkenswangen in kriekbier

WOENSDAG Rundvlees stoofpot

Momenteel is het de tijd voor bockbier. En daar kun je geweldig vlees in stoven. Maak maar eens deze stoofpot met bockbier. Je eet je vingers er bij op.

Stoofpot met bokbier
Stoofpot met bockbier

DONDERDAG Maaltijdsalade met linzen

Ook in de herfst smaakt een maaltijdsalade wonderwel goed. Zeker deze salade met linzen en gerookte makreel. Bovendien supergezond zo’n lekker vet visje.

 

Linzensalade met makreel
Linzensalade met makreel

VRIJDAG Franse stoofpot met kip

Deze kipstoofpot met winterwortel is een absolute favoriet bij ons in huis. Die komt regelmatig op tafel en eigenlijk smaakt ie altijd lekker. Bovendien supermakkelijk en zo klaar.

Kip-stoofpot met wortel
Romige kip-stoofpot

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 41 2020 Favoriete herfstgerechtenOp zoek naar meer op herfstgerechten? Hier vind je er nog vijf

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *