Meatless Monday

Eiersalade voor op brood

Eiersalade is een van mijn lievelingssalades voor op brood. Makkelijk om zelf te maken en meestal heb je de ingrediënten al in huis. Behalve voor op brood is het ook een ideale salade voor op een toastje bij de borrel. In 15 minuten klaar.

Dat eiersalade een ideale broodbeleg is, bleek ook tijdens mijn KLM-vlucht naar Madrid afgelopen week. Tijdens de vlucht serveerden ze namelijk een lekkere (gratis!) bruine sandwich met… jawel eiersalade. Want dat lust iedereen!  

Eiersalade: hardgekookte eieren in tartaarsaus

Deze eiersalade lijkt op het recept eiertartaar. Je voegt de hardgekookte eieren toe aan een zogenaamde tartaarsaus. Tartaarsaus, oftewel ‘remoulade’, is een klassieke saus uit de Franse keuken. De basis is mayonaise en daar wordt mosterd, kappertjes, augurk en tuinkruiden aan toegevoegd. Vul ruim aan met hardgekookte eieren en er ontstaat een goed gevulde salade.

Variaties op eiersalade

  • Meng een extra theelepel kerriepoeder toe, dan maak je de eiersalade net wat exotischer.
  • Voeg wat geprakte kikkererwten toe, dan krijgt de salade extra vulling.
  • Gebruik alleen dille in plaats van selderij, peterselie of bieslook. Zo smaakt je eiersalade extra lekker in combinatie met zalm (voor de niet vegetariërs!)
  • Ook lekker: extra fijngesneden lente-uitjes erdoor. Dat maakt de eiertartaar nog wat pittiger.
Eiersalade voor op brood uit het kookboek Saladebijbel van Welmoed Bazoen

Eiersalade voor op brood of bij de borrel

Voorbereiding: 15 minuten
Makkelijk te maken eiersalade. Heerlijk voor op brood of bij de borrel.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 4 eieren
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 1 theelepel tabasco
  • 3 zure augurkjes cornichons
  • 2 theelepels kappertjes fijngesneden
  • 5 gram selderij fijngesneden
  • 5 gram dille fijngesneden
  • 20 gram bieslook fijngesneden
  • zout versgemalen peper

Bereiding
 

  • Breng ruim water in een pan aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze in 10 minuten hard. Schep uit de pan en laat ze onder de koude kraan schrikken. Pel de eieren.
  • Snijd de eieren in kleine stukjes met behulp van een eiersnijder. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
  • Lekker op een bruine boterham, liefst zuurdesem- of ambachtelijk brood van goede kwaliteit. Bij de KLM gebruiken ze brood van Carl Siegert.

Het kookboek Saladebijbel

Duimendik kookboek met meer dan 230 recepten. Alle salades zijn ingedeeld op eetmoment, want op ieder moment van de dag is een salade welkom, vindt Welmoed Bezoen. Naast deze verrassende salades leer je ook de lekkerste vinaigrettes en dressings maken.

Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hieronder:

Cover saladebijbelTitel : Salade bijbel
Auteur : Welmoed Bezoen
Uitgever : Uitgeverij Carrera Culinair
ISBN : 978 904 886 543 7
Prijs : € 34,99

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

Pin dit eiersalade recept op Pinterest
Wil je dit recept niet kwijtraken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je iedereen inspireren, maar ook je recept makkelijk terugvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept