Masterclass

Inspiratie nodig? Kijkje achter de schermen bij Jonnie & Thérèse

Ben jij een echte foodie? En wil je meer weten over Wijn & Spijs? Ga in de leer bij Jonnie & Thérèse Boer; het koningskoppel van restaurant De Librije*** in Zwolle. Zij weten als geen ander hoe je je gasten moeten verwennen. Maar hoe doen ze dat nu precies? In de online Masterclass van Grootmeesters geven zij hun geheimen prijs. Ik vertel je wat je van deze Masterclass kunt verwachten.

Lekker koken; dat kan iedereen die I Love Food & Wine leest en volgt. En misschien ben je al een zeer goede thuiskok. Maar wil je net wat meer en je culinaire kunsten op een hoger niveau brengen. Dan ben je bij de online Masterclass van Grootmeesters aan het goede adres.

Een beetje beter is al veel beter!

Grootmeesters is namelijk een online platform met allerlei Nederlandse ‘Grootmeesters’ die inmiddels allemaal hun sporen op hun specifieke vakgebied hebben verdiend. Elke ‘Grootmeester’ deelt in een online masterclass zijn persoonlijke ervaringen, handige tips en slimme tricks met jou. Op Food & Wine-gebied is dit het bruisende koppel Jonnie & Thérèse Boer van het driesterrenrestaurant De Librije. Jonnie Boer: ‘Als je een betere kok wilt worden, dan moet je investeren in jezelf.’ En dat is precies wat je gaat doen door het bekijken van deze online Masterclass.

Grootmeesters Masterclass Jonnie & Thérèse
Jonnie: ‘Een gerecht moet jouw persoonlijkheid uitademen’

Wijze lessen uit de praktijk

In de eerste plaats leer je beter koken door het veel te doen. Ervaring in de keuken is een absolute must. Maar in deze online workshop van Jonnie & Thérèse leer je vooral de fijne kneepjes van het vak. Zij vertellen in 29 korte filmpjes over de verschillende facetten op het gebied van hospitality, wijn en koken. Wat ging goed, wat kan beter, waar kun je op letten. Elke les is verschillend. Verwacht dus géén kookcursus met recepten. Nee, het veel meer opeenstapeling van wijze lessen uit de praktijk.

Een paar voorbeelden uit het totale ‘les’-aanbod:

  • Hoe werkt winepairing?
  • Welke glazen gebruik je voor welke wijn?
  • Welke lokale leveranciers gebruikt de Librije?
  • Uitleg over hun 3 cracks paspoort
  • Hoe maakt Jonnie snoekbaars met appelstroop?
  • Thuistips

 

Wat koop je precies en hoe werkt het?

De Masterclass Jonnie & Thérèse kost € 29,95. Na betaling ontvang je een link die toegang geeft tot de online lessen. De link kun je openen op je tablet, telefoon of computer en je kunt direct à la minute de lessen gaan bekijken. De 29 lessen variëren van 1 minuut tot ca. 15 minuten. In totaal een kennisoverdracht van ca. 3 uur. Het is fijn om de lessen steeds te kunnen terugkijken, op elk moment dat het jou goed uitkomt.

Inclusief werkboek en huiswerk

Op het moment dat je de online leerschool opent via de link, kun je direct ook het bijbehorende werkboek downloaden. Hierin vind je een samenvatting van de visuele les. Aangevuld met een opdracht om de les beter te begrijpen en hun advies aan den lijve zelf te ervaren. Bijvoorbeeld: Thérèse adviseert om champagne uit een wijder glas te drinken in plaats vanuit een flute. De huiswerk-opdracht luidt dan als volgt:

Thérèse en Jonnie drinken het liefst champagne uit een wat breder glas, omdat de smaak van de wijn dan beter tot uitdrukking komt. Open een fles champagne en drink deze zowel uit een smal als een breed glas. Let op het verschil!

Interesse gewekt?
Zin in deze Masterclass. Een complete leerschool van een paar ‘ins en outs’ koop je via deze link van Grootmeesters voor € 29,95. Er is ook een nieuwe Grootmeesters giftcard beschikbaar om cadeau te geven aan wie dan ook.

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Grootmeesters. Lees voor meer info mijn disclaimer.