Op Meatless Monday een vegetarisch recept uit het nieuwe boek van Daisy Oppelaar: I Love Health. Het is supersimpel en staat in 20 minuten op tafel. Als het gerechtje in de oven staat, heb je voldoende tijd om nog even snel een salade te maken. Daisy zegt: “Als je nog meer groenten hebt liggen, kun je deze ook fijnsnijden en meebakken in het ovenschaaltje”.
Welke wijn bij ‘eieren met geitenkaas’?
Eieren zijn wat lastig in combinatie met wijn in verband met het filmende effect. Maar met een droge mousserende wijn; champagne, of crémant zit je wel goed. Die maakt de mond goed schoon. Witte fruitige wijn gaat ook prima. Denk aan de garganega veronese.
1 persoon 20 minuten
Ingrediënten
- kokosolie
- 2 eieren
- 5 cherrytomaatjes
- 2 blokjes zachte geitenkaas
- 5 blaadjes basilicum
- zout, versgemalen peper
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet het ovenschaaltje in met kokosolie. Breek de eieren in de ovenschaal. Halveer de tomaatjes en verdeel met de geitenkaas over de eieren. Snijd de basilicum fijn en verdeel er ook over. Breng op smaak met zout en peper. Bak de eieren in ca. 15 minuten gaar.
Boek I Love Health
I Love Health is een boek boordevol gezonde adviezen met handige top 10 lijstjes en lekkere recepten. Schrijfster Daisy Oppelaar was nog werkzaam in de pr-wereld toen ze haar succesvolle blog begon ilovehealth.nl. Hier schrijft ze uit eigen ervaring over gezondheid, sporten en gezond eten. Door haar toegankelijke en directe stijl werd haar blog een succesvol platform. In haar boek deelt Daisy haar favoriete recepten, work-out-schema’s én haar passie voor hardlopen en yoga.
Bestellen? Dat kan hier:
Titel: I Love Health
Auteur: Daisy Oppelaar
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Prijs: € 20,-
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties in je mailbox? Geef je hier op.
Geef een reactie