Weekmenu #29

5x culinair Mediterranée

Ga je nog op vakantie? Of blijf je toch in eigen land? Nederland heeft inmiddels weer code rood, de reisvoorwaarden zijn aangescherpt en een corona QR-code is verplicht voor het reizen naar onze favoriete bestemmingen. Misschien is dat een reden om niet op reis te gaan of te annuleren? Dus om de heimwee naar je favoriete vakantieland te verzachten, een weekmenu met mediterrane recepten uit al die heerlijke zomerse Europese bestemmingen.

Daar hoort natuurlijk een lekker glas wijn bij. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept. En bestel dan meteen dat flesje online bij een van je (kleine) online wijn-webshops. Help onze ondernemers.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we met een zomerse klassieker uit Italië; pasta pesto. Maar dan de versie met aardappel en boontjes uit het vissersdorpje Portovenere. Simpel, snel en onweerstaanbaar lekker!

Pasta pesto met haricots verts en aardappel
Pasta pesto met haricots verts en aardappel

DINSDAG

Op dinsdag een klassieker uit de Franse keuken: pissaladière. Een heerlijke Franse pizza uit de Provence, belegd met zoet gestoofde uien, ansjovis en zwarte olijven. Geweldige combi.

Pissaladière
Bij Pissaladière past ook een licht rode wijn

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. Wat dacht je van deze Griekse gehaktballetjes. Niet van vlees, maar van vis? Heerlijk smeuïg met die romige mosterdsaus. Recept van de Griekse Georgina Hayden uit het boek Cyprus. Staat in 30 minuten op tafel! Dat wordt vast en zeker genieten! Kali orexi.

Griekse Keftedes met een twist uit Cyprus van Georgina Hayden
Griekse Keftedes van vis

DONDERDAG

Terug naar culinair Italië. Zomerse minestrone; die mag niet ontbreken in deze week met mediterrane zomerse klassiekers. Een overheerlijke Italiaanse maaltijdsoep met courgette, paprika en canellinibonen. Zeer eenvoudig om te maken. Mmm…

Zomerse minestrone soep
Zomerse minestrone soep

VRIJDAG

Voor het weekend wanen we ons even in Spanje. Een van mijn favorieten is deze arroz negro met gamba’s. Lijkt moeilijker dan het is. Je moet alleen wel even naar de visboer, want de rijst wordt gekleurd met zwarte inkt van inktvissen. Gewoon even bestellen! En combineer dit gerecht met die heerlijke Verdejo van The Maker! Succes gegarandeerd!

Arroz negro: Zwarte rijst met gamba's
Arroz negro: Zwarte rijst met gamba’s

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 29 Méditerranée keukenNog meer mediterrane recepten nodig? Hier vind je er nog vijf.

 

 

 

BEWAAR DIT FAVORIETE WEEKMENU MET MEDITERRANE RECEPTEN OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Zomers weekmenu met 5 klassiekers uit favoriete vakantielanden rondom de Middellandse zee, zoals Spanje, Frankrijk, Griekenland en Italië. Wat eet je dan? Van smeuïge arroz com gamba’s en kanpperige pissaladière tot keftedes en pasta pesto met aardappel en haricots verts. Dat wordt een week lang genieten van zomerse gerechten die iedereen lekker vindt. Recepten nodig? Ga naar de website.  #zomers #wijn-spijscombinatie #simpel #klassiekers