Weekmenu #34

5x wereldgerechten met rijst

Ben jij ook een liefhebber van rijst? Dan kun je deze week je hart ophalen. Rijst is een van de meest veelzijdige producten ter wereld. En overal ter wereld maken ze daar weergaloze rijstgerechten van. Maak maar eens een gumbo uit de USA of een Koreaanse bibimbap. Dit zijn alvast twee suggesties. Voor deze week maken we 5 andere wereldgerechten met rijst: Portugese kip met piri-prri, Spaanse arroz negro, Italiaanse risotto, shakshuka met rode rijst en een rijstsalade met granaatappel.

 Bij deze wereldgerechten met rijst hoort vanzelfsprekend  een goed glas wijn. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elk recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Aanstaande maandag wordt het mooi weer. Dat betekent lekker buiten eten, toch. Maak dan deze superfijne maaltijdsalade uit het Midden-Oosten: de bodoirsalade met rode en zwarte rijst. Heel afwisselend van smaak met zoete dadels, knapperige noten en frisse appel.

Rijstsalade met zwarte en rode rijst
Rijstsalade met zwarte en rode rijst

DINSDAG

Op de dinsdag doen we lekker makkelijk. Deze risotto met worst hoef je niet te roeren, die wordt gaar in de oven. Supersimpel recept van Yvette van Boven. Aanrader!

Risotto met worst en paprika van Yvette van Boven uit Homemade
Risotto met worst en paprika

WOENSDAG

Ook voor de woensdag opnieuw een vegetarisch gerecht: gezonde shakshuka met rode rijst. Heerlijk met champignons en amandelen. Bovenop de zachtgegaarde eieren à la shakshuka. Een recept van de Britse kookboekenschrijver Hugh Fearnley-Whittingstall uit zijn nieuwste kookboek Eten als de beste.

Shakshuka met rode rijst en champignons uit het kookboek Eten als de beste van Hugh Fearnley-Whittingstall
Shakshuka met rode rijst en champignons

DONDERDAG

Op donderdag gaan we voor de Portugese piri-piri rijst met kip. Het is een smeuïg rijstgerecht uit de oven. Qua smaak lijkt het op een paella, maar dan net wat pittiger. Een overheerlijk eenpansgerecht.

Kip met piri piri rijst uit het kookboek Rijst & Co
Kip met piri piri rijst

VRIJDAG

Voor het weekend iets feestelijks op het programma: arroz negro con gamba. Het is de signature dish van de Spaanse Sandra Alvarez. Hiermee werd zij dagwinnaar tijdens de wedstrijd Master Chef Holland in 2015. De rijst wordt zwart door inktvis-inkt die je kunt kopen bij de visboer. Echt niet moeilijk om te maken, maar OVERHEERLIJK.

Arroz negro: Zwarte rijst met gamba's
Arroz negro: Zwarte rijst met gamba’s

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 27 2020 Werelds met rijst
Wereldse rijstgerechten

Zin in wereldgerechten met rijst? Hier vind je er meer!

 

 

 

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET 5 WERELDSE RIJSTGERECHTEN OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu koken met kaas opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu met 5 overheerlijke rijstgerechten. Verrassende wereldgerechten gemaakt van verschillende soorten rijst, zoals gewone rijst, zwarte rijst, zilvervliesrijst, rode rijst of risottorijst. Klassiekers afkomstig uit verschillende landen. Van Portugal, Italië en Spanje tot het Midden-Oosten. Ook voor vegetariërs. Recepten nodig? Ga naar de website. #rijst #wereldgerechten #risotto #paella

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *