Weekmenu #22

5x vakantiegevoel thuis

Wat een heerlijke zonnige dagen, de zon schijnt. We kunnen weer naar buiten, sporten mag weer en vanaf morgen gaan de restaurants weer voor een deel open. Het Corona-virus waart nog rond, maar glijdt wat meer naar de achtergrond. Gevolg: het vakantiegevoel wakkert aan! Je hoopt toch weer te kunnen gaan reizen. Maar voorlopig zitten we nog even in Nederland. Daarom zet ik alvast een aantal vakantiegerechten op tafel die mijn vakantiegevoel onderstrepen. Waar wil ik naar toe binnenkort? Mijn smaakpapillen geven mijn toekomstplannen alvast vorm. Van Moorse kip uit Ibiza tot Pad Thai van Jamie Oliver. Krijg jij ook al zin en trek?

Daar hoort natuurlijk een lekker glas wijn bij. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept. En bestel dan meteen dat flesje online bij een van je (kleine) online wijn-webshops. Help onze ondernemers.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Als we niet naar het buitenland kunnen, blijven we lekker in eigen land. Daarom op Meatless Monday nog even genieten van Hollandse asperges met botersaus. Een recept van onze Nederlandse Estée Strooker. Je kunt ook bij haar gaan eten in haar restaurant ’t Amusement in Arnhem. Misschien staan die asperges wel op het menu…

Asperges met botersaus van Estée Strooker
Asperges met botersaus

DINSDAG

De zon schijnt, Ibiza lonkt. Misschien gaat het lukken in september (ik houd de moed erin)? Voor dinsdag zet ik alvast de Moorse kip van Sergio Herman op het menu om mijn reishonger te stillen. Een recept uit zijn kookboek Sobremesa; een ode aan dit zonnige eiland. Echt heerlijk!

Moorse kip van Sergio Herman uit Sobremesa
Moorse kip van Sergio Herman

WOENSDAG

Heimwee naar La Douce France…, dat verlangen wordt gestild door mijn heerlijke salade Niçoise. Glas rosé en een stokbroodje erbij en je waant je meteen in Frankrijk! Heerlijk smullen op mijn eigen terras.

Salade Niçoise
Salade Niçoise

DONDERDAG

Italië (Puglia) staat ook op mijn reisprogramma dit jaar. Om alvast in de stemming te komen maak ik alvast Orchiette met ansjovis en bloemkool. Een typisch pastagerecht uit Puglia. Makkelijk om te maken. In 15 minuten op tafel.

Pasta met gebakken bloemkool
Pasta met gebakken bloemkool en ansjovis

VRIJDAG

Tot slot mijn grote liefde voor Thailand. Wanneer kan ik daar weer een keer naar toe? Vooralsnog blijven we thuis en maken de Thaise klassieker Pad Thai naar een recept van Jamie Oliver. Echt onweerstaanbaar lekker. Let op: recept voor 2 personen.

Pad Thai van Jamie Oliver
Pad Thai van Jamie Oliver

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 29 Méditerranée keukenOp zoek naar meer zomerse vakantierecepten? Hier vind je er nog vijf.

 

 

 

 

Pin dit weekmenu
Wil je dit weekmenu niet kwijtraken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je iedereen inspireren, maar ook je recepten makkelijk terugvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *