Bonen, oftewel peulvruchten, zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt ‘groene’ peulvruchten als doperwten, sperziebonen, sugarsnaps en ‘gedroogde’ peulvruchten zoals bruine bonen, kikkererwten, linzen. Een heel arsenaal waarmee je spannende gerechten kunt maken. Bovendien zijn ze een welkome vleesvervanger en goed voor de gezondheid omdat ze LDL-cholesterol verlagend zijn. Dus deze week gaan we aan de slag met bonen voor een super afwisselend weekmenu.
Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
We starten deze bonenweek met een vegetarische chili sin carne. Wat dacht je van een chili met sinaasappel en een toets van kaneel, gemaakt met kidneybonen en zwarte bonen? Maar de mediterrane chili is ook een goede optie.

DINSDAG
Op dinsdag de winterse drie-bonensoep met bacon. Met limabonen, zwarte bonen en kidneybonen. Hartverwarmend. Serveer er bruin stokbrood bij.

WOENSDAG
Voor de woensdag roerbak-kip met basilicum. Hier komen de groene bonen aanbod: sperziebonen met een Aziatisch tintje. Naar een recept van Bill Granger. Bovendien koolhydraat-arm!

DONDERDAG
Bonen combineren ook heel goed met vis. Kijk maar eens naar deze Mexicaanse kabeljauw met kidneybonen en mais. Staat in 15 minuten op tafel

VRIJDAG
Met het oog op het weekend als er vrienden komen eten: klassieke cassoulet met witte bonen en flageolets (de groene kidneyboon). Heerlijk Frans stoofgerecht met confit de canard.

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Nog meer veelzijdige recepten nodig? Hier vind je er nog vijf!
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Geef een reactie