Weekmenu #7

5x Veelzijdige bonen

Bonen, oftewel peulvruchten, zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt ‘groene’ peulvruchten als doperwten, sperziebonen, sugarsnaps en ‘gedroogde’ peulvruchten zoals bruine bonen, kikkererwten, linzen. Een heel arsenaal waarmee je spannende gerechten kunt maken. Bovendien zijn ze een welkome vleesvervanger en goed voor de gezondheid omdat ze LDL-cholesterol verlagend zijn. Dus deze week gaan we aan de slag met bonen voor een super afwisselend weekmenu.

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

 MAANDAG

We starten deze bonenweek met een vegetarische chili sin carne. Wat dacht je van een chili met sinaasappel en een toets van kaneel, gemaakt met kidneybonen en zwarte bonen? Maar de mediterrane chili is ook een goede optie.

Chili sin carne
Chili sin carne

DINSDAG

Op dinsdag de winterse drie-bonensoep met bacon. Met limabonen, zwarte bonen en kidneybonen. Hartverwarmend. Serveer er bruin stokbrood bij.

Drie-Bonensoep met bacon
Drie-bonensoep met bacon

WOENSDAG

Voor de woensdag roerbak-kip met basilicum. Hier komen de groene bonen aanbod: sperziebonen met een Aziatisch tintje. Naar een recept van Bill Granger. Bovendien koolhydraat-arm!

Roerbak-kip met basilicum
Roerbak-kip met basilicum

DONDERDAG

Bonen combineren ook heel goed met vis. Kijk maar eens naar deze Mexicaanse kabeljauw met kidneybonen en mais. Staat in 15 minuten op tafel

Kabeljauw op z'n Mexicaans
Kabeljauw met mais en kidneybonen

VRIJDAG

Met het oog op het weekend als er vrienden komen eten: klassieke cassoulet met witte bonen en flageolets (de groene kidneyboon). Heerlijk Frans stoofgerecht met confit de canard.

Cassoulet met confit de canard
Cassoulet met confit de canard

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

WEEKMENU #4

Nog meer veelzijdige recepten nodig? Hier vind je er nog vijf

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *